Wat drinken we bij de barbecue?

Wat drinken we bij de BBQ

Nu het warme weer aanhoudt en de zon de komende week zelfs nóg even meer zijn best gaat doen, wordt het tijd om de barbecue aan te steken. Met frisse salades, verse vis of een goed stuk vlees. Maar wat schenk je daarbij in, als er zowel vlees- als visliefhebbers aan tafel zitten? VictorVinum beveelt deze barbecue-wijnen aan:

Verdejo 100%, sobre lias, de Alberto, Rueda DO, Spanje Pinot Gris Asselheim 2019, Mattias Gaul, Pfalz, Duitsland  Jean Huttard, Zellenberg Sylvaner 2019 AOP, Frankrijk

Tempranillo-Cabernet-Merlot 2017, Bodegas Ayuso, Finca los Azares, Spanje Merlot, Deyo, Crianza 2016, Castillo Monjardin, Spanje Beaujolais, Brouilly pisse vieilles 2017, Domaine Bertrand, Frankrijk

Informatie over deze bijzondere barbecue wijnen

 1. Verdejo 100%, sobre lias, de Alberto, Rueda DO, Spanje
  Verdejo en de streek Rueda zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In smaak lijkt Verdejo op Sauvignon Blanc, niettemin haal je bij de betere Verdejo’s het typische karakter er wel uit. Zeker bij deze, want naast de bloemen van de alpenwei ervaar je ook fijn citrusfruit, james grieves, peer en een vleug kruiden. Daarbovenop heeft deze wijn 3 maanden gerijpt op zijn gistcellen, wat hem een zijdeachtige structuur geeft. Dus zeer toegankelijk.
 2. Pinot Gris Asselheim 2019, Mattias Gaul, Pfalz, Duitsland
  Een prachtige aromatische wijn, met veel rijp fruit van Golden Delicious, gele pruim, kweepeer met een zweem acacia. Medium bodied met frisse, maar aangename zuren; een kruidigheid van een veldboeket verlevendigt het smaakaroma. Goed te combineren met diverse visgerechten, zowel gebakken als gestoofd.
 3. Jean Huttard, Zellenberg Sylvaner 2019 AOP, Frankrijk
  Na jaren verguisd te zijn is Sylvaner met een come back bezig. Vlezig, vol met tonen van citrusfruit, rijpe appel, lychee en een dwarrel bijenwas. Perfect als aperitief, maar ook goed te combineren met wit vlees of visgerechten.
 4. Tempranillo-Cabernet-Merlot 2017, Bodegas Ayuso, Finca los Azares, Spanje
  Een verrassende blend van Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot. Met veel kersen, pruim en blauwe bes, de vanille is onmiskenbaar aanwezig dankzij de rijping op Amerikaans eiken. De wijn is sappig met gematigde zuren en tannines en voor La Mancha begrippen een zeer acceptabele 13% alcohol. Bravo! Wijnhuis Ayuso bewijst dat Spanje prachtige wijnen kan voortbrengen met een uitstekende prijs-prestatie verhouding. Heerlijk voor doordeweeks of als party-wijn voor je vrienden. Een absolute aanrader. En als het weer het toelaat: de ideale bbq-wijn. Niet voor niets in mei 2021 beloond met een Gold Medal van Gilbert & Gaillard International Challenge 2021.
 5. Merlot, Deyo, Crianza 2016, Castillo Monjardin, Spanje
  Wie zegt dat Merlot not done is? Deze wijn is 14 maanden gerijpt op nieuw Frans eiken en heeft alles wat een top-Merlot nodig heeft: braam, pruim, chocolade, nootmuskaat. Ongelooflijk zacht en zwoel. Het overdadige fruit, het elegante hout samen met de mooie zuren en rijpe tannines creëren een perfecte balans.
 6. Beaujolais, Brouilly pisse vieilles 2017, Domaine Bertrand, Frankrijk
  Buitengewoon geslaagde Brouilly met voluptueus fruit van rode en zwarte kers, kriek en aardbei. Door lagering op deels betonnen cuvé’s en grote houten vaten (foeders) krijgt de wijn diepgang en een zachte toets van hout. Bertrand zelf noemt deze jaargang bijzonder.

Eerste Hulp Examenstress Ouders Wijn

Eerste Hulp bij Examenstress (voor ouders)

Het is voor alle leerlingen in het examenjaar VMBO, Havo en VWO een spannende tijd. Maar laten we de ouders en opvoeders niet vergeten. Zij leven net zo hard mee. Om toch even dat rustpunt te creëren is een stress-vrij glas wijn vaak een goede remedie. Drink kwaliteit, maar drink met mate! Even wegdromen met:

Chenin Blanc, 2019, Pella Kanniedood ,Zuid-Afrika Malbec, Pella Oukliprant, 2018, Zuid-Afrika 

Scroll naar boven