Wel eens van Fiano gehoord?

Fiano is een witte wijndruif die met name voorkomt in het zuiden van Italië. Deze aromatische wijn kenmerkt zich door heerlijke bloesemtonen, aangevuld met honing en  – soms – wat amandelen. De zuren zijn aangenaam en fris. Ik dronk tijdens Prowein bij D’Addario uit Pulia een zeer geslaagde Fiano en was meteen enthousiast. Nu nog even een paar proefflessen laten komen en een tweede proefsessie met het wijnpanel organiseren. Eens kijken of zij ook zo enthousiast zijn.

Kurk Prosecco Millesimato

Kurk: altijd van je afschieten!

Wat is er lekkerder dan buiten op het terras of in het zonnetje een heerlijk glas Prosecco of Bubbles? Maar wel even zorgvuldig de fles ontkurken! Dat ging bij wielrenner Biniam Girmay even mis. Nadat hij de tiende etappe van de Giro d’Italia had gewonnen ontkurkte hij de fles prosecco dusdanig dat de kurk met een noodvaart in zijn linkeroog vloog. Gelukkig bleek de verwonding te overzien te zijn. Foto-credit: www.sirotti.it

Prosecco Millesimato 2019 DOC, Bonfanti, Italië

Victor’s proefnotitie over deze prosecco

Prosecco Millesimato 2019 DOC, Bonfanti, Italië
Deze Prosecco, licht en verkwikkend, heeft een kenmerkende appelfrisheid gecombineerd met tonen van limoen, peer en lychee. Door zijn fijne mousse ontstaat een bijna krokante frisheid in je mond. Dit verveelt nooit. Lekker bij tapas, paté’s en charcuterie of zoete desserts. Smaakprofiel: fruitig en sappig.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.