Wat weet jij van Sauvignon Blanc?

Wat weet jij van Sauvignon Blanc VictorVinum

Wat weet jij van Sauvignon Blanc? De oorsprong van Sauvignon Blanc ligt in de Loire waar het druivenras in oude geschriften van de zestiende eeuw al werd genoemd. Even later duikt het ook in de Bordeaux op. Wist je dat Sauvignon Blanc de ‘vader’ van Cabernet Sauvignon is (zijn moeder heet Cabernet Franc)?

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc groeit als een gek (te vergelijken met de Triffids uit de SF-roman van John Wyndham). Het is dus zaak deze druif op arme, kalkhoudende gronden te laten groeien. Zijn typerende aroma’s zijn gras, blad, brandnetel en kruisbes. De Loire stijl is refreshing. De Marlborough (Nieuw-Zeeland)-stijl is scherp tot brutaal met tropische noten.

Sauvignon Blanc, 2021, AOP Touraine, Domaine de la Renne, Frankrijk Sauvignon Blanc Black Label range, 2019 Backsberg Zuid-Afrika


Wegens succes verlengd: zomerwijnen met korting!

De Top 6 beste zomerwijnen uit het assortiment van VictorVinum. Geniet van de zomer met heerlijke wijnen en geweldige kortingen! De warme dagen en zwoele avonden vragen om verfrissende wijnen die perfect passen bij de seizoensgebonden gerechten en ontspannen momenten. Proost op een fantastische zomer!

Rosé Ciel de Loire, AOP Touraine, 2020, Domaine de la Renne, Frankrijk Spätburgunder, Eussenheim 2021, Franken, Höfling, Duitsland Soave Salgar DOC, 2021, Bonfanti, Italië

Syrah en Cinsault, Cuvée M&F 2020, Domaine Giraud, Frankrijk Terras de Compostela, Albariño, 2021, DO Rias Baixas, Spanje Chardonnay, Ried Haid 2021, Cool Climat, Jordan, Oostenrijk


Wijndepot VictorVinum Gesloten Vakantie zomervakantie

Zomervakantie: Wijndepot Oud-Alblas t/m 13 juli gesloten

Vanwege de zomervakantie is het Wijndepot in Oud-Alblas gesloten tot en met donderdag 13 juli. Op vrijdag 14 juli en zaterdag 15 juli is het Wijndepot weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Websitebestellingen
Bestellingen via de website van VictorVinum worden tijdens de vakantieperiode op de reguliere manier uitgeleverd en verzonden.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.