Gepakt en veroordeeld

Restaurante Atrio Wine Cellar VictorVinum Gepakt en veroordeeld
Gepakt en veroordeeld: het echtpaar dat in oktober 2021 voor een spectaculaire roof van kostbare wijn verantwoordelijk was, is door een Spaanse rechtbank onlangs veroordeeld tot 4 jaar in hechtenis. De Mexicaanse vrouw en haar Roemeens-Nederlandse vriend hadden zich toegang verschaft tot de beroemde wijnkelder van Restaurant Atrio in Cácares. 45 flessen in handdoeken gewikkeld nam het stel in rugzakken mee naar buiten. Tot de buit hoorde o.a. een Château d’Yquem uit 1806 die voor € 350.000,00 op de menukaart stond. De gestolen wijnen zijn nog niet teruggevonden (Foto: Restaurante Atrio).
King Riesling Gaul Höfling Jean Huttard Lerchenberg Zellenberg Stein Stetten VictorVinum

King Riesling

Ooit was Rieling geliefder en hoger in prijs dan top-Bordeaux wijnen als Château Haut Brion of Château Margaux. Vandaag liggen de verhoudingen en prijzen wat anders. Riesling drink je misschien niet elke dag, maar deze wijn laat zich uitstekend combineren met uiteenlopende gerechten.

Frisse Rieslings zoals de Riesling van Gaul, of de Stein Stetten van Höfling gaan goed samen met gevogelte, varkensvlees, zuurkool, asperges of garnalen. Probeer de iets zoetere varianten van Huttard Zellenberg en Lerchenberg eens met de Aziatische – spicy- keuken. Jawel: dan heb je spanning!

Voorjaarsproeverij VictorVinum

Dit kun je verwachten op de Voorjaarsproeverij

Op woensdag 12 april vindt in Landvast in Alblasserdam de Voorjaarsproeverij van VictorVinum plaats. We verenigen het nuttige met het aangename: kom meer te weten over verschillende wijnstijlen en het waarom van goed proeven, en geniet ondertussen van een selectie wijnen. De Voorjaarsproeverij staat in het teken van nieuwe en bijzondere wijnen proeven. Dit kun je verwachten:

  • Keuze uit meer dan 50 wijnen;
  • Je kunt gezellig rondlopen langs de proeftafels. Hier staat een aantal enthousiaste wijnkenners voor je klaar om je te adviseren en om je mee op wijnreis te nemen;
  • Informatie uit de eerste hand! Twee wijnhuizen zullen zelf aanwezig zijn op de Voorjaarsproeverij.

Klik hier om je aan te melden voor de Voorjaarsproeverij

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.