Champagne of Prosecco, hoe zat het ook al weer?

Champagne of Prosecco, hoe zat het ook al weer met bubbles? De meeste bubbles maken gebruik van de tankmethode (de methode Charmat). De tweede vergisting (na eerst droge witte wijn gemaakt te hebben) vindt plaats in een afgesloten vat, het koolzuur wordt in de wijn opgenomen en veroorzaakt belletjes. Bekende voorbeelden zijn de Duitse Sekt en Prosecco. De tweede vergisting kan ook in de fles plaatsvinden, meestal laat men de mousserende wijn dan nog minstens 3 jaar op zijn gistcellen liggen voor een krokante brioche smaak. Denk bij deze methode aan Champagne, Cava, maar ook de bekende Franse Crémants.

Korting op Franse wijnen

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog één week: bijzondere Franse wijnen met korting
Nog even doorbijten: het zomerse weer is onderweg. Lekker koken en buiten op het terras eten. Grill op de barbecue een heerlijke dorade of kies voor een frisse garnalensalade. Schenk daarbij een heerlijke Franse wijn! In de online wijnshop van VictorVinum vind je een selectie bijzondere wijnen uit bijvoorbeeld de Bourgougne en de Elzas. Vorige week bestelde je alle Franse wijnen uit het assortiment met korting. Daar plakken we nu nog een week aan vast: alle wijnen uit Frankrijk in de aanbieding: 6 halen, 5 betalen! Gebruik bij het afrekenen de kortingscode: Allez! Deze kortingscode voor wijnen uit Frankrijk is geldig tot maandag 16 augustus 2021.

 

 

 

 

 

 

 

Informatie over deze Franse wijnen

  1. Beaujolais, Moulin à Vent les petits bois 2018, Domaine Bertrand, Frankrijk
    Deze Moulin à Vent – de enige Cru die niet gelinkt is aan een plaatsnaam – is de subtiele mariage van veel rood fruit als bosaardbei, rode kers en blauwe pruim, een hint van ceder met een kruidigheid zoals je waarneemt in een bos op een vroege zondagochtend. Zeer toegankelijk en verfijnd.
  2. Bourgogne, Domaine Billard Père et Fils, Hautes-Côtes de Beaune AOP, La Justice, Frankrijk
    Deze Hautes-Côtes de Beaune is gemaakt van 100% Chardonnay druiven uit de lieu dit van La Justice, een wijngaard die op zeer kalkrijke grond ligt en een excellente drainage en ligging heeft. De druiven worden gefermenteerd in houten vaten en daarna rijpt de wijn 10 maanden op zijn gistcellen voor het bottelen. Limoen, een vleug grapefruit en abrikoos, samen met een klein botertje karakteriseren deze witte Bourgogne. Strak en modern gemaakt zonder overdadigheid. Verfijnd.
  3. Rosé Ciel de Loire, AOP Touraine, 2019, Domaine de la Renne, Frankrijk
    Al vele jaren in de prijzen gevallen (Concours de Ligers, Concours Vignerons Indépendants, Concours Général de Paris). Deze hemelse rosé heeft mooi fruit van framboos en kers, maar ook een toets van blauwe bes. Als basisdruif gebruikt Domaine de la Renne de Cabernet Sauvignon, die over het algemeen ietwat meer geprononceerde rosé’s voortbrengt. De productie is beperkt tot ca. 9000 flessen dat hem relatief exclusief maakt. Koel serveren (7 – 8 °C).

Kijk ook eens bij de wijngeschenken voor een mooi bubbles cadeau.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.