España por favor! Heerlijke Spaanse wijnen, nu extra voordelig

Spaanse wijnen

España por favor! Heerlijke Spaanse wijnen, nu extra voordelig. Bij Spanje denken we misschien snel aan diepe rode wijnen. Maar dat is echt verleden tijd. Veel rode wijnen zijn tegenwoordige van een prettige zuurtegraad en zeer goed drinkbaar. En vergeet natuurlijk de heerlijke Verdejo’s niet.

Italië en Frankrijk gingen al voor. Laten we nog even in Zuid-Europese vakantiesfeer blijven, met een kortingsactie op alle Spaanse wijnen. Deze week ontvang je de zesde Spaanse fles wijn gratis! Bekijk alle wijnen en gebruik de kortingscode: Adelante!

Informatie over deze Spaanse wijnen

  1. Verdejo 100%, sobre lias, de Alberto, Rueda DO, Spanje
    Verdejo en de streek Rueda zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In smaak lijkt Verdejo op Sauvignon Blanc, niettemin haal je bij de betere Verdejo’s het typische karakter er wel uit. Zeker bij deze, want naast de bloemen van de alpenwei ervaar je ook fijn citrusfruit, james grieves, peer en een vleug kruiden. Daarbovenop hebben deze Spaanse wijnen 3 maanden gerijpt op hun gistcellen, wat hun een zijdeachtige structuur geeft. Dus zeer toegankelijk.
  2.  Tempranillo-Cabernet-Merlot 2017, Bodegas Ayuso, Finca los Azares, Spanje
    Een verrassende blend van Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot. Met veel kersen, pruim en blauwe bes, de vanille is onmiskenbaar aanwezig dankzij de rijping op Amerikaans eiken. De wijn is sappig met gematigde zuren en tannines en voor La Mancha begrippen een zeer acceptabele 13% alcohol. Bravo! Wijnhuis Ayuso bewijst dat Spanje prachtige Spaanse wijnen kan voortbrengen met een uitstekende prijs-prestatie verhouding. Heerlijk voor doordeweeks of als party-wijn voor je vrienden. Een absolute aanrader. En als het weer het toelaat: de ideale bbq-wijn. Niet voor niets in mei 2021 beloond met een Gold Medal van Gilbert & Gaillard International Challenge 2021.
  3. Merlot, Deyo, Crianza 2016, Castillo Monjardin, Spanje
    Wie zegt dat Merlot not done is? Deze wijn is 14 maanden gerijpt op nieuw Frans eiken en heeft alles wat een top-Merlot nodig heeft: braam, pruim, chocolade, nootmuskaat. Ongelooflijk zacht en zwoel. Het overdadige fruit, het elegante hout samen met de mooie zuren en rijpe tannines creëren een perfecte balans.

De wijn van Picasso?
In cultuur, muziek en film zijn Spaanse wijnen meermaals bejubeld. Zo ontleende Picasso veel inspiratie voor het cubisme aan de wijngaarden van Horta de San Juan in de DO Terra Alta, een wijngebied niet ver van de Catalaanse grens. En ook de wijn is direct aanwezig in vele van zijn weken. Bijvoorbeeld in Fles, wijnglas en krant op een tafel uit 1912. Wat zou Picasso het liefst gedronken hebben?

Foto: Wikipedia Commons

Scroll naar boven