Wine Paris: veel nieuwe ontwikkelingen

Wine Paris VictorVinum Beaujolais Franse wijnen

Afgelopen week vond de internationale wijnbeurs Wine Paris plaats. VictorVinum was er bij en proefde veel Italiaans (Sicilië), Spaans (Rioja) en natuurlijk Frans. Het was een mooie gelegenheid om met veel wijnproducenten bij te praten en de relaties te versterken.


Wine Paris: verrassende Beaujolais VictorVinum

Wine Paris: verrassende Beaujolais

Het wijnseminar ‘Beaujolais en terroir’ gaf verrassende inzichten in de relatie tussen bodemgesteldheid en de aroma’s in de wijn. Zo ligt de appelatie Juliénas op zogenaamde ‘blauwe steen’, de wijnen zijn diep van kleur met rood fruit, mineraliteit en ‘bite’. Moulin à Vent en Brouilly bezitten roze graniet, de wijnen zijn geconcentreerd, complex en kunnen goed ouderen. Appellaties van een gemengde bodemgestelheid met voornamelijk klei zoals St. Amour brengen lichte, fruitige en florale wijnen voort. Als je enige ervaring met Beaujolais de jeugdige, fruitige en (onterecht) veel verguisde Nouveau-wijnen zijn, probeer dan eens wat van het serieuzere aanbod van de regio en laat je verrassen.

Beaujolais, Juliénas Les Fouillouse 2019, Domaine Bertrand, Frankrijk Beaujolais, Moulin à Vent les petits bois 2018, Domaine Bertrand, Frankrijk Beaujolais, Brouilly Pisse Vieilles 2017, Domaine Bertrand, Frankrijk

Of bekijk hier alle Franse wijnen van VictorVinum >


Voorjaarsproeverij VictorVinum Alblasserdam Wijnproeverij Landvast

Ontmoet de wijnmakers zélf op de Voorjaarsproeverij

Goed nieuws over de Voorjaarsproeverij: drie wijnhuizen zullen weer aanwezig zijn. Aan de proeftafels van Produttori di Govone (Piëmonte, Italië), Bonfanti Vini (Veneto, Italië) en Klet Brda (Slovenië) word je niet alleen uitgenodigd om de wijnen te proeven, maar ook het verhaal erachter te horen. De wijnmakers vertellen je zelf over de unieke eigenschappen van de druiven, de zorgvuldige processen die zijn gebruikt om de wijn te maken, en de filosofie die hun werk drijft.

Op donderdagavond 25 april 2024 wordt Landvast in Alblasserdam omgedoopt tot het tweejaarlijkse wijntheater van VictorVinum. Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Klik hieronder om je aan te melden.

Naar de aanmelding Voorjaarsproeverij op 25 april >  

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.