Geen Crémant, huh?

Geen crémant sparkling light white rosé la renne

Op de Wine Paris complimenteerde ik Laurent Brunet van Domaine de la Renne met zijn mooie Crémants. Die mag je zo niet noemen, sprak hij. Hoezo? Ze hebben toch een tweede vergisting op de fles ondergaan? Jawel, maar wij noemen ze Fines Bulles blanc/rosé. De Frans appellation wetgeving blijkt toch wat strenger te zijn. Alleen hand geplukte druiven vallen hieronder, niet machinaal geoogste druiven. De bubbles smaken er niet minder om. Probeer ze nu zelf met 10% korting.

Light sparkling rosé, demi-sec, AOP Touraine, Domaine de la Renne, Frankrijk Light sparkling white AOP Touraine, Domaine de la Renne, Frankrijk


Smaakt een wijn op de ene dag beter dan op de andere?

Volgens de maankalender zijn ‘fruitdagen’ het meest veelbelovend om wijnen te drinken. Tijdens ‘worteldagen’ smaakt je wijntje een stuk minder. Het idee achter de maankalender komt van Rudolf Steiner, de grondlegger van de biodynamische landbouw. Hij stelde dat de stand van de maand invloed heeft op het tijdstip waarop je het beste kunt zaaien, planten, bemesten, snoeien en oogsten. Vandaag zijn sommigen van mening dat het maandeffect ook het proeven raakt. Een ding is duidelijk: de wetenschap is er nog niet uit.


Boutique wijndomein Jordan komt naar de wijnproeverij

Voor de eerste keer verwelkomen we Weingut Jordan uit Oostenrijk op de Voorjaarsproeverij van 25 april. VictorVinum werkt al jaren samen met dit bijzondere huis dat naast verscheidene Grüner Veltliners en Chardonays ook mooie rode en mousserende wijnen maakt. Jordan is een echt familiebedrijf, hun slogan luidt niet voor niets: wijngaarden ontstaan niet van de ene op de andere dag, generaties hebben ze gemaakt tot wat ze nu zijn!

Naar de aanmelding Voorjaarsproeverij op 25 april >

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.