Succesvolle winetasting bij Ringpass Delft

Succesvolle winetasting bij Ringpass Delft Wijnproeverij VictorVinum

Onlangs organiseerde VictorVinum een winetasting bij Ringpass in Delft. Zo’n 70 wijnliefhebbers waren op het event afgekomen. In een tot gezellig proeflokaal omgebouwd clubhuis werden zij verrast met 8 bijzondere wijnen. Tot de favorieten van de winetasting behoorden de Accanto Susumaniello van D’Addario en de Chianti Premium Borioso van Ravazzi:

Chianti Riserva DOCG, 2019, Borioso, Cantine Ravazzi, Toscane, Italië Accanto Susumaniello IGP, 2020, D’Addario, Puglia, Italië

Victor’s proefnotities over  de publieksfavorieten van de Ringpass Delft winetasting:

  • Chianti Riserva DOCG, 2019, Borioso, Cantine Ravazzi, Toscane, Italië
    Chianti Riserva heb je in vele soorten en maten. Wijnmaker Alberto Ravazzi heeft van deze Borioso iets bijzonders gemaakt. Aroma’s van bosbes en blauwe bes, zwarte kers en wijnsinaasappel komen naar voren. Ook een florale toets van roos is aanwezig. Het hout is fijn en balanceert tussen ceder en den. Opvallend zachte tannines zonder dat de wijn body verliest, het fijne zuurtje houdt de wijn bij de les. Deze Chianti Riserva is lichtvoetig en delicaat en is de ideale begeleider bij gerechten uit de Mediterrane keuken.
  • Accanto Susumaniello IGP, 2020, D’Addario, Puglia, Italië
    Een hoogstandje uit de wijnkelders van d’Addario. Rijp fruit van met name braam en bosbes, gedroogde zwarte pruim met hints van laurier en drop. Een krachtpatser maar tegelijk ongelooflijk zwoel en verleidelijk. Rijpe tannines en prachtige zuren houden het fruit mooi in balans. De finish is ongelooflijk lang. Sussumaniello is er in vele soorten en maten, maar dit is er één van de buiten-categorie.

Primitivo di Manduria Giaramano DOC reserva 2011, D’Addario, Puglia, Italië

Primitivo di Manduria ‘Giaramano’ terug van weggeweest

We hebben er even op moeten wachten. De volumes zijn klein en de vraag hoog. Maar goed nieuws: de ‘Giaramano’, het paradepaardje van Azienda D’Addario is deze week weer binnengekomen. Geniet van deze wijn op bijzondere momenten.

Bestel Primitivo di Manduria Giaramano voor €33,50 >


Voorjaarsproeverij VictorVinum Alblasserdam Wijnproeverij Landvast

Voorjaarsproeverij op 25 april in Alblasserdam

Op donderdagavond 25 april 2024 wordt Landvast in Alblasserdam omgedoopt tot het tweejaarlijkse wijntheater van VictorVinum. Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royalzaal.
Na een drukbezochte Najaarsproeverij die in het teken stond van vintage portwijnen en volle rode smaken, blikken we tijdens de Voorjaarproeverij vooruit op de lente in een fles: lichte, frisse en levendige wijnen die perfect passen bij het aankomende seizoen. De eerste 50 aanmeldingen zijn al binnen. Ben jij er ook bij?

Klik hier voor meer informatie over de Voorjaarsproeverij >    

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.