Wat is droge wijn?

Wat is droge wijn

Droge wijn is – eenvoudig gezegd – niet zoet. Dus (vrijwel) zonder restsuikers. De fructose-suikers zijn tijdens de vergisting omgezet in alcohol. Het suikergehalte dat rest is bij witte wijn ca 0,6 gram. En bij rode wijn 1,5 gram per glas.

Droge wijn, of drogend effect?

Maar soms bedoelt de vragensteller iets anders. Dan doelt hij op de tannines in de wijn. Stofjes afkomstig van druivenschillen, maar ook van pitten, steeltjes en hout. Deze geven een bitter en soms ‘drogend’ effect. Meestal hangt het tannine-gehalte af van de wijndruif. Kijk maar eens waar jouw wijn zit!


Droge Wijn

Terug van weggeweest: Crémant de Loire Rosé

De Rosé Crémant van Domaine de la Renne valt op door zijn subtiele rode fruit en zijn lichte zoetje. En natuurlijk door zijn aangename prijs. Deze gave Crémant was lang uitverkocht, maar nu weer volop verkrijgbaar.

Bestel Crémant de Loire Rosé, Domaine de la Renne: €12,35 >


Bereikbaarheid van het Wijndepot Oud-Alblas

Onze vrienden van Stedin zijn inmiddels als weer een stuk verder op het Westeinde. Ons wijndepot is weer goed bereikbaar. Laat u dus niet weerhouden door het bord aan het begin van de straat.

Wijndepot VictorVinum
Westeinde 18B, 2969 BL Oud-Alblas
Meer informatie over het Wijndepot


Kelderrestanten met korting!

Om plaats te maken voor nieuwe wijnen gaat een paar prachtwijnen stevig in de aanbieding. Onze kelderrestanten vliegen de deur uit. Maar er zijn nog een paar pareltjes over. Zit er iets voor jou bij? Bestel ze online of haal ze op in het wijndepot.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.