Bewaarwijnen: wie wat bewaart, heeft wat!

Bewaarwijnen VictorVinum

Bewaarwijnen: wie wat bewaart, heeft wat!

Sommigen wijnen wil je jong niet drinken. Veel te straf, hard en onrijp. Mits van een kwaliteitsdruif gemaakt en zorgvuldig gevinifieerd worden sommige wijnen met het verstrijken van de jaren aanmerkelijk beter. Dit zijn zogenaamde opleg- of bewaarwijnen. Een paar beauties van VictorVinum zijn nu zo gerijpt dat ontkurken een brede grijns oplevert. Probeer eens de Chateauneuf du Pape uit 2019 of de Ribeira des Duero uit 2015. Heel veel wijn voor een mooie prijs. Overigens kunnen ze nog makkelijk 5-10 jaar mee.

Bewaarwijnen Tempranillo Memoria Reserva, Ribera del Duero DO, 2015, Convento Oreja Spanje Bewaarwijnen Chateauneuf du Pape 2019, ‘Tradition’, Domaine Giraud, Frankrijk


Waarom krijgen sommige mensen van wijn hoofdpijn?

Wetenschappers van de universiteit van Californië onderzochten waarom sommigen van zelfs een klein glaasje rode wijn hoofdpijn krijgen. Een pointer kan het stofje quercitin zijn. Normaal een gezonde anti-oxidant die in fruit, wijndruiven en rode wijn voorkomt. Maar – eenmaal in het lichaam – kan het een andere vorm aannemen dat alcohol metabolisme blokkeert. “Nader onderzoek is noodzakelijk”, aldus Professor Morris Levin van de universiteit van Davies.


Voorjaarsproeverij VictorVinum Alblasserdam Wijnproeverij Landvast

Voorjaarsproeverij: inschrijving geopend!

Op donderdagavond 25 april 2024 wordt Landvast in Alblasserdam omgedoopt tot het tweejaarlijkse wijntheater van VictorVinum. Na een drukbezochte Najaarsproeverij die in het teken stond van vintage portwijnen en volle rode smaken, blikken we tijdens de Voorjaarproeverij vooruit op de lente in een fles: lichte, frisse en levendige wijnen die perfect passen bij het aankomende seizoen. Mis deze avond vol bijzondere aroma’s, smaken en verrassingen niet, en meld je nu aan via deze link: Aanmelden Voorjaarsproeverij.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.