Wat is betaalbare klasse?

Rebula Bagueri, Klet Brda, 2018, Perswijn, VictorVinum, Betaalbare Klasse

Wat is betaalbare klasse? Wat je voor wijn over hebt, is voor ieder anders. En dat je voor kwaliteit moet betalen, is logisch. Perswijn – een Nederlands wijnvakblad – hanteert de volgende definitie: uitstekende kwaliteit en heel betaalbaar. Het is altijd leuk als een van je eigen wijnen zo’n hoge notering krijgt. En wel met de maximale 5 sterren. In dit geval de Rebula Bagueri van het Sloveense wijnhuis Klet. Wij wisten het al: een absolute topwijn. Bekijk Rebula Bagueri, Klet Brda, 2018 hier.

Beaujolais, Juliénas Les Fouillouse 2019, Domaine Bertrand, Frankrijk, Moulin à Vent les petits bois 2018, Brouilly pisse vieilles 2017

Buitenbeentje

Het is opvallend hoe vaak we bij onze wijnkeuze teruggrijpen op bekende druivenrassen. Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot en Malbec zijn bekende voorbeelden. Maar in de wijnwereld is dit nog maar de tip of the iceberg.

Vandaag de schijnwerpers op Beaujolais. En dan niet die zuurtjesdrank die Beaujolais Primeur heeft. Beaujolais, de zuidelijkste Bourgogne-regio, kent 10 cru’s waar prachtige wijnen van de Gamay-druif gemaakt worden. Geen krachtpatsers maar delicate wijnen met veel rood fruit, rozenblad en een tere cedertoets. Lekker bij tapas of paté, jambon persillé, maar ook door te drinken bij de hoofdmaaltijd. Iets gekoeld serveren. Dat is genieten. Nu extra voordelig geprijsd:

Proeflijst Voorjaarsproeverij VictorVinum Alblasserdam Landvast

Download de proeflijst van de Voorjaarsproeverij

Nog anderhalve week tot de Voorjaarsproeverij van VictorVinum in Landvast Alblasserdam. Met heerlijke en bijzondere wijnen voor de lente en zomer. Je kunt de proeflijst alvast downloaden. Zo kun je van tevoren al een keuze maken welke wijnen je zeker wilt gaan proeven! Ben je nog niet ingeschreven? Er zijn nog een paar plaatsen over voor de Voorjaarsproeverij op woensdagavond 12 april.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.