Enthousiast over Albariño!

Terras de Compostela, Albariño, 2021, DO Rias Baixas, Spanje

Misschien wel Spanje’s mooiste druif: Albariño. Ziltig en floraal en een prima begeleider bij tapas, witte kazen en vis- en schaaldiergerechten. Terras de Compostela komt uit de premium-regio Val do Salnés en is beloond met GOLD op het concours Best of Spain 2022. Wat een aanwinst. Bekijk Terras de Compostela, Albariño, 2021, DO Rias Baixas, Spanje hier

Maak kennis met wijnhuis Terras de Compostela

Terras de Compostela bevindt zich in het westen van Spanje in de wijnregio Rias Baixas. Een zogenaamd cool climat gebied met gematigde temperaturen en (relatief) veel neerslag. Hier floreert de Albariña, door velen Spanjes beste witte wijndruif genoemd. Rias Baixas kent een aantal sub-regio’s, waarvan de Valnés-vallei tot de meeste kwalitatieve gerekend wordt.

De wijngaarden van de Salnés-vallei liggen op korte afstand van de zee en hebben een lage en ondiepe bodem. De bodems zijn granietachtig en zanderig, met veel organisch materiaal. Het maritieme klimaat kent zachte temperaturen en overvloedige regenval in herfst en winter. De lente is vroeg en de zomer is droog met zachte temperaturen door de nabijheid van de zee.

De wijngaarden voor Albariño worden bewerkt volgens het pergola-trainingssysteem, dat wordt ondersteund door palen en draad. Hierdoor worden de druiventrossen geïsoleerd van de vochtigheid van de bodem en de vegetatie.

Foto: Terras de Compostela

Voorjaarsproeverij Wijnproeverij VictorVinum Alblasserdam Wijnproeven

Heb jij je al aangemeld voor de wijnproeverij?

De aanmeldingen voor de Voorjaarsproeverij op woensdagavond 12 april stromen binnen. Reeds 4 wijnhuizen van VictorVinum hebben toegezegd hun wijnassortiment mee te nemen. Italië, Frankrijk en Duitsland, kan het internationaler? We verwachten zo’n 100 wijnproevers. Ben jij een van hen? Schrijf je dan nu in en verzeker je van een plek!

Klik hier om je aan te melden.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.