Ooit van Hock Wines gehoord?

Hock wines

Heb je ooit van Hock Wines gehoord?

De Britten gebruiken voor een aantal wijnen een bijzondere omschrijving. Zo is het heel gebruikelijk om bordeauxwijnen Clarets te noemen en Duitse – voornamelijk Riesling – wijnen Hock Wines. Deze laatste benaming stamt af van het plaatsje Hochheim, een wijncentrum in het midden van Duitsland. Een beetje verder de Main op kom je in de wijnregio Franken, waar naast Silvaner ook Riesling groeit. De regio is iets warmer dan de noordelijke Duitse wijngebieden en dat proef je. Wijngoed Höfling biedt twee fantastische Rieslings. Heerlijk bij Italiaanse pastagerechten of gegrilde vis.

Riesling Stein Stetten 2018, Franken, Höfling, Duitsland Riesling Stetten 2018, Franken, Höfling, Duitsland

Informatie over deze Höfling Riesling-wijnen

 1. Riesling Stein Stetten 2018, Franken, Höfling, Duitsland
  In de kwalificatie van de VDP (de toonaangevende vereniging van Duitse top-wijnproducenten) behoort deze Riesling tot de categorie Erste Lage (wijn van een eerste kwaliteitswijngaard). En wel van van Stein Stetten, een bijzonder terroir met bodems van kalk (Schaum- en Muschelkalk) en schist. De stokken wortelen hier wel tot 10 meter, hetgeen resulteert in een hoge mineraliteit in de wijnen. Deze Riesling Stein Stetten is rijk aan tonen van limoen, grapefruit, kamille, een vleugje honing en petrol, de zuren zijn buitengewoon verfijnd. De wijn is droog.
 2. Riesling Stetten 2018, Franken, Höfling, Duitsland
  Verrassende Riesling van het huis Höfling. Heerlijk fris met citrustonen van limoen, citroenschil, Granny Smith, vleugje hooi, gematigde zuren (zeker voor Riesling). Zeer toegankelijk en goed te combineren met zuurkool, groene asperges, kip, fazant of zeevis.

Food voor Wine wijnsuggesties Victor Vinum

Food for Wine-suggesties: welke wijn past hierbij?

Vaak krijg je de vraag welke wijn je het beste kan drinken bij een bepaald gerecht. Want een recept waarvoor je wat langer in de keuken hebt gestaan, verdient een mooie wijn. Victor Vinum heeft een handige tool met verrassende wijn-spijs combinaties. Want waarom zou je geen Pinot Noir kunnen drinken bij gebakken zeebaars? En wat zou je schenken als er een romige pasta pesto op tafel staat?

Valpolicella Superiore, ligne Gran Lombardo DOC, 2018, Bonfanti, Italië Poggetto, Toscana Rosso, 2016, Cantine Ravazzi, Italië https://victorvinum.nl/product/merlot-verlatenkloof-2016-pella-zuid-afrika/

Informatie over deze pasta pesto wijnsuggesties:

 1. Valpolicella Superiore, ligne Gran Lombardo DOC, 2018, Bonfanti, Italië
  Rijp rood fruit voert de boventoon: aardbei, framboos, pâte de fruits. Aangevuld met ceder, vanille, eucalyptus en witte chocolade. Deze Superiore scoort vele malen beter dan menige Ripasso, de zuren zijn teer evenals de zachte tannines. Bijzonder knap gemaakt. Op de achterkant van de fles is een dichtregel van Dante afgedrukt. Vrij vertaald: je eerste rustplaats en herberg zal de vriendelijkheid van Lombardo zijn. Is het een wonder dat deze Valpolicella Gran Lombardo heet?
 2. Poggetto, Toscana Rosso, 2016, Cantine Ravazzi, Italië
  Soepele, lichtvoetige zomerwijn. Met sappige rode kers, tomatenpuree en een florale toets van fluitenkruid. Met een licht zuurtje en nauwelijks tannine is deze Italiaan elegant en zeer toegankelijk. Lekker gekoeld op het terras of bij lichte – bij voorkeur – Italiaanse gerechten.
 3. Merlot Verlatenkloof 2016, Pella, Zuid-Afrika
  Uitstekend gemaakte – klassieke – Merlot. Fluwelige structuur met tonen van blauwe pruim, zwarte bes, braam, ceder, kruidnagel, eucalyptus en kaneel. Beheerste zuren houden deze wijn spannend, de tannines zijn zacht, maar geven nog genoeg grip. Hier merk je het vakmanschap van de wijnmaker. De druiven zijn hand-geselecteerd. Voorafgaand aan de fermentatie hebben de druiven een koude inweking van 10 dagen gekregen om de eerste aroma-extracties in gang te zetten. Na vergisting heeft men de combinatie van free run juice (het sap van de vergiste druiven) en pressed juice (het sap van de vergiste, geperste druiven) 12 maanden op Frans eiken laten rijpen. Wat een opmerkelijke juicy wijn met prima fruit!

VictorVinum steunt Ronald McDonald Huis

Op 25 en 26 juni 2022 loopt een groep enthousiaste vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam de HomeWalk. De HomeWalk is een geweldig evenement waarbij geld wordt opgehaald voor het Ronald McDonald Huis. In 24 uur lopen zij 120 kilometer voor dit goede doel. VictorVinum heeft drie HomeWalk-wijnpakketten samengesteld. En voor ieder pakket wordt een bedrag gedoneerd aan de spaarpot. Wil jij het team helpen?

Scroll naar boven