Alle Weekly Wines rond een tientje extra voordelig!

Weekly wines noemen de Britten het. Wijnen met een prettig prijskaartje. Zullen we zeggen ergens tussen de € 7,00 en € 11,00? VictorVinum beschikt over een attractieve keuze: van fris wit tot vol rood. Deze week in de aanbieding. Bij een bestelling van 6 wijnen (mag ook een mix zijn), krijg je er één gratis! Gebruik bij het afrekenen de kortingscode WEEKLYWINES. Bekijk hier alle Weekly Wines.

Chardonnay Wijn Wit Victor Vinum

In the spotlight: Chardonnay

Chardonnay is onverslaanbaar. Waarom? Chardonnay kan op zo veel verschillende manieren gemaakt worden dat hij wel altijd bij jou in de smaak valt. Van fris en mineralig tot vol en robuust. Maak kennis met 4 eigenwijze Chardonnays van VictorVinum:

Chardonnay 2019, Bourgogne Chitry , Domaine Colbois, Frankrijk Chardonnay, Ried Haid 2019, Cool Climat, Jordan, Oostenrijk Chardonnay, Barrica, 2018, Castillo Monjardin, Spanje Rebula, Pikolit, Chardonnay, Klet Brda, A+PLUS, 2013

Informatie over deze Chardonnay-wijnen:

 1. Chardonnay 2019, Bourgogne Chitry , Domaine Colbois, Frankrijk
  Knap gemaakte Chardonnay, helemaal in de stijl van Chablis, uit de appellatie Chitry. Met limoen zest, peer, lychee en een mini-botertje. Heel zuiver, mineralig en als lichte wijn perfect combineerbaar bij coquilles en schaaldieren.
 2. Chardonnay, Ried Haid 2019, Cool Climat, Jordan, Oostenrijk
  Een witte raaf uit Oostenrijk? Welnee, Oostenrijkse wijnbouwers experimenteren steeds meer. Bijvoorbeeld met deze Chardonnay die gewoon buitengewoon geslaagd is. Met limoen, abrikoos en lychee en een klein botertje door een 5 maanden Hefelagerung (sur lie). Maar deze Chardonnay is meer. Deze wijn, afkomstig van leem-löss bodems biedt door het koele klimaat een modern, mineralisch karakter. Dat betekent dat de wijn niet log of zwaar is, maar soepel en elegant blijft. Niet voor niets GOLD op de Niederösterreichische Weinprämierung (NÖ gold).
 3. Chardonnay, Barrica, 2018, Castillo Monjardin, Spanje
  Met 6 maanden rijping op nieuw Frans eiken heeft deze Spaanse schone alles wat een volle Chardonnay nodig heeft: limoen, frisse appel, vanille en een subtiel botertje. De wijn heeft body door zijn typerende filmende, vettige afdronk, maar mooi gebalanceerd met een medium plus zuurtje. Een toegankelijke wijn om zowel solo te drinken of bij diverse gerechten als tapasplank, wildpaté’s of pasta’s.
 4. Rebula, Pikolit, Chardonnay, Klet Brda, A+PLUS, 2013
  Kunstig gemaakte blend van Rebula (Ribolla), Picolit en Chardonnay. Een zeer gelaagde wijn. Onmiddellijk vallen de gedroogde appel, gele pruim en gekonfijte ananas op. Maar ook florale tonen van acacia en kamperfoelie ontbreken niet. Vanille en gember complementeren. Dit is een prachtige wijn, zeer verfijnde zuren, vol van body en met een bijzonder lange afdronk. Een wijn met een enorme potentie om nog 10 jaar van te genieten. Niet voor niets goud met 95 punten van Decanter (DWWA).
Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.