La douce France

La Douce France Wijnen Frankrijk VictorVinum

Pas voorbij Valence op de Autoroute du Soleil merk je dat je in een mediterraan klimaat komt. De zon wordt scherper, de temperatuur stijgt en de cigales beginnen te zingen. De wijngaarden van de Provence en Languedoc doemen op.

Zo’n 30 kilometer ten noorden van Montpellier bevindt zich de appelatie Pic St.Loup. Hier maakt men elegante en volle wijnen (veelal rood) voor zeer aangename prijzen. Syrah, Grenache maar ook Cinsault, Carrignan en Cabernet Sauvignon doen het hier goed. Rondom de wijngaarden tref je de garrigues aan, een soort struikgewas van tijm, rozemarijn, jeneverbes en laurier. Druiven zijn net vloeipapier en nemen deze kruidigheid in zich op. Dit is echt genieten.

Cabernet Sauvignon 2020, Gentleman Paysan, Chateau Boisset, Languedoc, Frankrijk AOC Pic St. Loup, 2018, Chateau Boisset, Languedoc, Frankrijk

Informatie over deze wijnen van Chateau Boisset:

  1. Cabernet Sauvignon 2020, Gentleman Paysan, Chateau Boisset, Languedoc, Frankrijk
    Een heerlijk glas gulle wijn met tonen van aardbei, rijpe rode kers maar ook donker fruit van braam en blauwe bes. Een tere houttoets van ceder en tabak, gevolgd door een onmiskenbare kruidigheid van ‘Garrigue’ (tijm, laurier, jeneverbes, rozemarijn). Deze 100% Cabernet Sauvignon is opmerkelijk fris en toegankelijk met zachte tannines, veel fruit en met 14% alcohol genoeg body en mondgevoel. De wijn is zonder sulfieten. Het etiket is gewijd aan de oudoom van de familie, Marcel Durand, die model staat voor de waarden van authentieke en eerlijke wijnbouw. Vanwege zijn niet-onknappe uiterlijk inderdaad een gentleman paysan.
  2. AOC Pic St. Loup, 2018, Chateau Boisset, Languedoc, Frankrijk
    Kwaliteits-syrah geblend met Grenache. Fluwelig met tonen van bosaardbei, zwarte kers en braam, geplette peperkorrel, rokerig en zwarte olijf. Zachte zuren, ragfijne tannines, elegant en een buitengewoon prettig mondgevoel. Dit is wijn die goed te combineren is met vleesgerechten als varkenshaasje, eendenborst, maar is ook een goede begeleider van ravioli met geitenkaas of pasta met gegrilde groenten.

Voorjaarsproeverij Wijnproeverij Save the Date Landvast Alblasserdam Victor Vinum

Voorjaarsproeverij: save-the-date

Nederland gaat een stuk verder open, dus het wordt hoog tijd voor de voorjaarsproeverij. Met fantastische nieuwe wijnen en prachtige aanbiedingen. Noteert u vast in uw agenda: woensdag 20 april, Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Scroll naar boven