Waarom past Sauvignon Blanc zo goed bij asperges?

Het is aspergetijd en omdat de groente zo kort verkrijgbaar is moet je het er nu van nemen. De recepten met asperges zijn talrijk. Kijk voor inspiratie maar eens naar de 10 lekkerste asperge-gerechten.

Sauvignon Blanc

Witte wijn is favoriet, met name Pinot Blanc, Chenin Blanc en zelfs Chardonnay doen het goed. Toch steekt Sauvignon Blanc er met kop en schouders uit. Dat komt door de kenmerkende grassige geur die je onmiddellijk in de wijn herkent. We noemen dat pyrazines, een stofje dat nog het meest doet denken aan pas gemaaid gras, groene paprika en … asperges. En laat je dit stofje nu ook in – jawel – asperges tegenkomen.

Sauvignon Blanc, 2019, AOP Touraine, Domaine de la Renne, Frankrijk Sauvignon Blanc Black Label range, 2019 Backsberg Zuid-Afrika https://victorvinum.nl/product/sauvignon-blanc-aop-touraine-chenonceaux-2019/

Mondiaal goud voor Sauvignon Blanc Domaine de la Renne

Onlangs vond in Torres Vedras (Portugal) het 13e Concours Mondial du Sauvignon Blanc plaats. Met maar liefst 1.120 inzendingen vanuit de gehele wereld. Temidden van al het geweld van de vele top-domeinen is – hoe verrassend maar zeer terecht – de Sauvignon Blanc, AOP Touraine van Domaine de la Renne met GOUD bekroond. Wat een geweldig resultaat en mooi dat VictorVinum hem importeert. Bekijk deze wijn.

Wijndepot VictorVinum Oud-Alblas

Bezoek het Wijndepot in Oud-Alblas

Alle bestellingen via de webshop kunnen in het Wijndepot in Oud-Alblas opgehaald worden. Het wijndepot is iedere vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur geopend.

Wijndepot VictorVinum
Westeinde 18B, 2969 BL Oud-Alblas

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.