Nieuwe Sloveense topwijnen: laat je verwennen!

Nieuwe Sloveense topwijnen: laat je verwennen!

Nieuwe Sloveense topwijnen: laat je verwennen!

Bijzondere momenten vragen om een bijzonder glas wijn. En nu eens geen rood, maar twee witte topwijnen uit de Premium Range van het wijngoed Klet uit Slovenië. De Bagueri Pinot Grigio is goudgeel met tonen van vanille, gele pruim, acacia en bloemenhoning. Goed te combineren met ravioli van ham en champignons of een mooi gegaarde ossobuco. En de non plus ultra A+PLUS. Een blend van Rebula, Picolit en Chardonnay. Wat een lengte. Goud op het congres van de Decanter World Wide Awards. Zo wil je ze wel elke dag.

Pinot Grigio, Klet Brda, Bagueri, 2017 Rebula, Pikolit, Chardonnay, Klet Brda, A+PLUS, 2013

Informatie over deze Sloveense wijnen

  1. Pinot Grigio, Klet Brda, Bagueri, 2017
    Top Pinot Grigio, afkomstig van de premium-lijn Bagueri van de Klet-winery. Goudgeel, deels door zijn leeftijd (2017), deels door een lichte houtrijping, die een zachte vanille-toon meegeeft. Opvallend floraal, de acacia doet zich gelden. Verder Elstar-appel, gele pruim en bloemenhoning. Een zeer prettig glas met verfijnde zuren, kan zeker de komende 5 jaar mee. Ultiem genieten.
  2. Rebula, Pikolit, Chardonnay, Klet Brda, A+PLUS, 2013
    Kunstig gemaakte blend van Rebula (Ribolla), Picolit en Chardonnay. Een zeer gelaagde wijn. Onmiddellijk vallen de gedroogde appel, gele pruim en gekonfijte ananas op. Maar ook florale tonen van acacia en kamperfoelie ontbreken niet. Vanille en gember complementeren. Dit is een prachtige wijn, zeer verfijnde zuren, vol van body en met een bijzonder lange afdronk. Een wijn met een enorme potentie om nog 10 jaar van te genieten. Niet voor niets goud met 95 punten van Decanter (DWWA).

Nieuwe wijnen in aantocht Victor Vinum

Nieuwe wijnen in aantocht

De zoektocht naar bijzondere wijnen gaat onverminderd voort. Binnenkort wordt het assortiment uitgebreid met twee bekroonde wijnen uit de boutique-winery van Jordan. Eén daarvan wordt geschonken in Hotel Post te Lech. Hoe koninklijk kan het zijn? En op de proeftafel van VictorVinum staan alweer nieuwe kandidaten, onder andere uit de Italiaanse wijnstreek Alto Adige.

Nieuwe Prijzen Victor Vinum Wijn

.. en nieuwe prijzen in aantocht

Door hoge transportkosten en kleinere oogsten door hagelschade zien we de inkoopprijzen van wijnen de afgelopen maanden omhooggaan. We ontkomen er niet aan om iets mee te bewegen, en de prijzen van een aantal wijnen per 1 december 2021 aan te passen. Misschien een mooie gelegenheid om vóór die tijd jouw favoriete wijnen tegen onze huidige prijzen te bestellen.

Scroll naar boven