Vier wijnhuizen aanwezig op Voorjaarsproeverij

Wijnhuizen Voorjaarsproeverij Landvast

Informatie uit de eerste hand van de wijnhuizen

Vier internationale wijnhuizen zullen zelf aanwezig zijn op de Voorjaarsproeverij. Hier staan de wijnmakers zélf voor je klaar om je te adviseren en om je mee op wijnreis te nemen. VictorVinum verwelkomt de volgende wijnhuizen:

Weingut Höfling

Klaus Höfling is een echte ambachtsman die het maken van kwaliteitswijnen hoog in het vaandel heeft staan. Een bescheiden mens die het liefste in de wijngaarden rondloopt. Ook een man die weliswaar traditie weet te waarderen, maar zich hier niet op beroept. Of zoals hij zelf zegt: die Weine sprechen für sich. Höfling probeert met zijn wijnbouw zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven. In de wijnkelder beschikt Höfling over state-of-the-art fermentatie vaten.

Produttori di Govone

Produttori di Govone is de lokale wijncoöperatie. Vele wijnboeren vanuit de wijde omgeving, inclusief Piemonte, leveren hun druiven aan deze winery. Govone heeft zich ontwikkeld tot een kwaliteitswijnhuis. Agostino Malvicino heeft alle wijngaarden in kaart gebracht en weet precies welke terroirs passen bij welke druivensoorten. Samen met enologist Claudio Dacasto maakt dit wijnhuis een hele waaier aan wijnen onder het motto one vineyard, one vineyard parcel, one wine.

Château de Bonhoste

Eigenaresse Sylvaine Fournier van de Château de Bonhoste vertelt waarom hun Crémant bovenaan de wijnkaart van Bistro Le Bordeaux staat, op aanraden van Masterchef Gordon Ramsay. En hoe geliefde Bordeaux afkomstig van de rechteroever van de Sainte Émilion meerdere keren in de prijzen viel.

Bonfanti Vini

Ergens begin 2000 startte Sergio Bonfanti met ca 5 ha. wijngaard zijn winery. Al vanaf het begin was het Bonfanti te doen om op kleine schaal uitstekende wijnen te maken. Met de bekende druivensoorten Corvina, Rondinella en Molinara maakt Bonfanti indrukwekkende Vini di Valpolicella, daarnaast beschikt hij over witte druivenrassen waarmee hij Soave en Prosecco maakt.

Aanmelden voor de Voorjaarproeverij

Kom je ook? Alleen, met je partner of met een groep vrienden en collega’s? Neem gezellig iemand mee! De deelnamekosten aan de Voorjaarsproeverij zijn €12,00 euro per persoon. Klik hier om je aan te melden.

Scroll naar boven