Witte port geen witte raaf!

Witte Port Geen Witte Raaf Wijnverhalen VictorVinum

Witte port, geen witte raaf! Wist je dat witte port een blend is van verschillende portwijnen? Bij Vasquez de Carvalho worden de witte wijnen, na een versterking met alcohol tot 20%, tot wel 6 – 8 jaar in kleine houten vaten gerijpt voordat ze in een blend (mix) in de fles komen. Witte port drink je zo, of gemixt. De beste drie mixdrankjes vind je hier!

Seco Dry White Port, Vasques de Carvalho White Reserva Port, Vasques de Carvalho

Victor’s Proefnotities over deze witte port

  1. Seco Dry White Port, Vasques de Carvalho
    Verfijnde aroma’s van limoen en citroen omgeven door een fragrance van witte bloesem van kers en appel. Deze witte port Blue label is droog en -gekoeld- heerlijk als aperitief, vergelijkbaar met witte wijn. Verrassend, maar niet minder lekker zijn zomercocktails met witte port.
  2. White Reserva Port, Vasques de Carvalho
    Verfijnde aroma’s van abrikoos, mango, ingemaakt fruit en walnoot. Deze witte port Green label is medium dry en -gekoeld- heerlijk als aperitief, vergelijkbaar met witte wijn. In wijn-spijs combinaties gaat witte port goed samen met paté’s en charcuterie, tapas alsmede geitenkaas. Na opening nog 2-3 maanden houdbaar.

Topkwaliteit uit de Elzas

De beste wijnen uit de Elzas zijn droog, daar zijn de wijnkenners het wel over eens. Weggestopt achter het bergmassief de Vogezen, kent de Elzas een relatief droog klimaat. Ideaal om wijnbouw te bedrijven zonder dat de wijnboer veel hoeft in te grijpen om schimmels e.d uit de wijngaard te weren. Geen wonder dat vele wijndomeinen inmiddels biologische wijnen maken. Riesling, Pinot Gris en Gewürztraminer zijn de bekende nobele rassen. Een goed bewaard geheim is de zeldzame Sylvaner. Huttard maakt hier een volle en gulle wijn van. Doen!

Jean Huttard, Zellenberg Sylvaner 2019 AOP, Frankrijk

Welluidende Wijnverhalen

In Welluidende Wijnverhalen vertel ik je elke week over bijzondere wijnen. Wijndruiven, terroir, proeven en wijnmaken. Plus uitstapjes naar de wereld van kunst, cultuur en historie die verband houden met deze wijnen. Wil je de Welluidende Verhalen ook in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan.

Scroll naar boven