Wel eens van petrichor gehoord?

Wel eens van petrichor gehoord VictorVinum

Sommigen wijnen omschrijven we als mineraal. Maar wat wordt hiermee bedoeld? Het gaat meestal om witte wijnen. Naast fruit- of florale tonen bezitten zij ook een zuiverheid, die lijkt op de dauwgeur die opstijgt van natte steen.

Wel eens van petrichor gehoord?

Dit lastig te omschrijven aroma wordt petrichor genoemd. Met name in wijnen van een behoorlijke zuurgraad als Riesling, Muscadet, Chenin Blanc en Albariño kom je dit soms tegen.

Riesling 2020, Mattias Gaul, Pfalz, Duitsland Terras de Compostela, Albariño, 2021, DO Rias Baixas, Spanje 

The 12 Great Wine Capitals of the World

The 12 Great Wine Capitals of the World

Als winegeek ben je altijd op zoek naar mooie wijngebieden. Kijk dan eens naar 12 wine capitals of the world, een bucketlist van super-wijngaarden. Welke heb jij al bezocht?

Bron afbeelding: www.greatwinecapitals.com

Save the date: Najaarsproeverij in Alblasserdam!

Wijnen moet je proeven, ruiken en beleven. VictorVinum organiseert daarom regelmatig wijnproeverijen met bijzondere wijnen. Zo bezochten afgelopen april ruim 120 wijnliefhebbers de Voorjaarsproeverij.

De volgende Najaarsproeverij vindt plaats op woensdag 25 oktober 2023 in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Kom tijdens deze wijnproeverij meer te weten over verschillende wijnstijlen en het waarom van goed proeven, en geniet ondertussen van een selectie wijnen. De inschrijving opent binnenkort. Save the date!

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.