Proef jij het verschil tussen een wijn van €15,00 en €50,00?

Proef jij het verschil tussen een wijn van € 15,00 en € 50,00?

Vaak hoor je: ‘ik proef wel het verschil tussen een supermarktwijntje en een fles van zeg €15,00. Maar of een fles van €50,00 nu drie keer beter is?’ Dat blijft natuurlijk – letterlijk – een kwestie van smaak.

Toch blijkt vaak bij blindproeven, dat je de betere wijn er al snel uithaalt. Meer aroma, meer gelaagdheid, meer body en een langere afdronk zijn een paar kwaliteitscriteria die bovenkomen. Probeer het eens uit met deze 2 topwijnen. Allebei gemaakt van dezelfde druiven. Maar die ene steekt er met kop en schouders bovenuit.

Valpolicella Superiore, ligne Gran Lombardo DOC, 2018, Bonfanti, Italië Amarone della Valpolicella DOCG Riserva 2016, Bonfanti, Italië


Bagueri Chardonnay, Klet Brda, Krasno, 2018

Nieuwe top-Chardonnay: Bagueri Chardonnay

Wijncoöperatie Klet uit Slovenië heeft met de Bagueri-lijn goud in handen. Nieuw is de Chardonnay in de Bourgogne-stijl. En hoe fluweelzacht is deze gemaakt? Zachte tonen van citrus, perzik en meloen, vanille, een botertje en -heel verrassend- een florale toon van jasmijn. De zuren zijn ingetogen, het mondgevoel en de afdronk zijn indrukwekkend. Om zo te drinken of met kazen, vis van de bbq of een spicey Aziatische dish.

Bagueri Chardonnay, Klet Brda, Krasno, 2018 >


De Baguer Merlot – Cabernet Franc 2017, Klet, Slovenië

Nog meer goed nieuws uit Slovenië

Begin juli werden de Decanter World Wine Awards (DWWA) alweer voor de 9e keer uitgereikt. Binnen de professionele wijnwereld wordt deze ranking als meest belangrijke beschouwd.  Slovenië vierde zijn beste prestatie met in totaal 12 gold en 80 silver medals. Een bewijs dat Slovenië op het wereldtoneel top-kwaliteitswijnen weet te maken. De Klet winery uit Brda scoorde met de De Baguer Merlot-Cabernet Franc goud. Vanzelfsprekend in het assortiment van VictorVinum.

De Baguer Merlot – Cabernet Franc 2017, Klet, Slovenië >

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.