Een weersverandering die leidt naar herfstwijnen

Herfstwijnen

De herfst doet zijn intrede. Een weersverandering die leidt naar herfstwijnen. De avonden beginnen eerder, en voor veel wijnliefhebbers heeft het nieuwe seizoen een vergelijkbaar effect op de wijnkeuze. Die verschuift van lichte zomerse wijn naar donkerdere soorten. Een glas rode wijn is een mooie metgezel. Tijd om kennis te maken met het assortiment rode wijnen van VictorVinum. Van Italiaanse Valpolicella tot de langgerijpte Ribera del Duero Memoria. Smaakvolle rode wijnen, krachtig en kruidig. Je schenkt ze deze week met 12,5% korting.

Valpolicella Superiore, ligne Gran Lombardo DOC, 2018, Bonfanti, Italië https://victorvinum.nl/product/tempranillo-memoria-reserva-ribera-del-duero-do-2015-convento-oreja-spanje/ Merlot, Deyo, Crianza 2016, Castillo Monjardin, Spanje

https://victorvinum.nl/product/malbec-pella-oukliprant-2017-zuid-afrika/ Garnacha La Cantera, Castillo Monjardin, 2019, Spanje Bijzondere rode wijnen

Informatie over deze rode herfstwijnen

 1. Valpolicella Superiore, ligne Gran Lombardo DOC, 2018, Bonfanti, Italië
  Rijp rood fruit voert de boventoon: aardbei, framboos, pâte de fruits. Aangevuld met ceder, vanille, eucalyptus en witte chocolade. Deze Superiore scoort vele malen beter dan menige Ripasso, de zuren zijn teer evenals de zachte tannines. Bijzonder knap gemaakt. Op de achterkant van de fles is een dichtregel van Dante afgedrukt. Vrij vertaald: je eerste rustplaats en herberg zal de vriendelijkheid van Lombardo zijn. Is het een wonder dat deze Valpolicella Gran Lombardo heet?
 2. Tempranillo Memoria Reserva, Ribera del Duero DO, 2015, Convento Oreja Spanje
  Pruimencompôte, braam, vijg en gekonfijte bosbes met houttonen van toast, butterscotch en donkere chocola ( door 36 maanden rijping op barriques) en hints van leer en tabak maken deze Oreja een absolute topwijn (100% Tempranillo). Zeer rijpe tannines en zijdezachte zuren geven deze wijn body, de finish is lang. Zo proef je ze niet elke dag. Voor bijzondere gelegenheden. Memorabel. Prachtig per 6 verpakt in unieke houten wijnkist.
 3. Merlot, Deyo, Crianza 2016, Castillo Monjardin, Spanje
  Wie zegt dat Merlot not done is? Deze wijn is 14 maanden gerijpt op nieuw Frans eiken en heeft alles wat een top-Merlot nodig heeft: braam, pruim, chocolade, nootmuskaat. Ongelooflijk zacht en zwoel. Het overdadige fruit, het elegante hout samen met de mooie zuren en rijpe tannines creëren een perfecte balans.
 4. Malbec, Pella Oukliprant , 2018, Zuid-Afrika
  Prachtig voorbeeld van een zongerijpte Malbec: niet uit Argentinië maar uit Zuid-Afrika. De druiven worden met de hand geoogst en gesorteerd, daarna ontsteeld. Na een koude inweking van ca. 8 dagen – voor meer smaak – vindt de fermentatie voorzichtig tegen lage temperaturen plaats. Daarna wordt de wijn 15 maanden gerijpt in voornamelijk Franse eiken vaten. Zwarte kers, granaatappel en pruim voeren de boventoon. Zijdeachtige structuur, fijne tannines. Bij Italiaanse pasta, paté’s.
 5. Garnacha La Cantera, Castillo Monjardin, 2019, Spanje
  100% Garnacha – gedurfd want Garnacha wordt meestal ingezet in een blend – met tonen van aardbei, cassis en blauwe bes, geschraagd door cederhout, een vleug herfstblad en zeer gematigde tannines. De wijn is mooi in balans, de alcohol is met 13,5% onder controle. Bijzonder geslaagd.

Wine Tasting Papendrecht: nog enkele plaatsen beschikbaar

Aanstaande donderdag is Theater De Willem in Papendrecht het decor voor de Wine Tasting van VictorVinum. Er is nog een aantal stoelen beschikbaar. Kom kennismaken met nieuwe smaken die je anders wellicht niet zou proeven. Een gezellige wijnavond gegarandeerd. Meld je hier aan

Dream wineries: VIK-winery

In de wereld van iconische wijndomeinen speelt de VIK-winery in Cachapoal, Chili, wellicht de hoofdrol. De van verre zichtbare wijnkroon, opgetrokken uit een structuur van titanium, glanst te midden van 4.450 hectare privédomein. Dit wijngoed staat op de bucket-list van VictorVinum. Al was het maar alleen om de naam.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.