VictorVinum’s wijntrip: wijngoed Klet Brda, Slovenië

Klet-Brda-Slovenie

VictorVinum’s wijntrip naar wijngoed Klet Brda. Slovenië is een hidden gem. Als je vanuit het noordwesten Slovenië inrijdt, pak je nog net de uitlopers van het Nationaal Park Triglav mee. Ongerepte natuur, kristalheldere beken en meren vallen je ten deel. Op wijngebied heeft Slovenië een reuzestap voorwaarts gemaakt. De Klet Winery in Brda is het grootste wijngoed van het land. In zijn professionele wijnkelders – zowel in roestvrij stalen als houten barriques, foeders en zelfs in eieren – maakt Klet zijn uitgebreide assortiment mousserend, wit, orange en rood. Het is indrukwekkend hoe kwalitatief deze wijnen inmiddels zijn. Bij VictorVinum vind je de Krasno- en Baguerilijn. Nu nog met Rebula en Pinot Noir, maar binnenkort met nog meer wijnen.

Informatie over deze wijnen uit Slovenië

  1. Rebula, Klet Brda, Bagueri, 2018
    De Rebula Bagueri is de premium Ribiolla van Klet. En dat proef je. Veel fruit van limoenzest, rijpe appel (Golden Delicious), gele pruim, papaya en mango. De Bagueri is minimaal 12 maanden gerijpt in 6000 l. vaten en heeft daardoor een minieme oxidatieve toets die de wijn een zeer aangename body meegeeft. De zuren zijn gematigd en met een alcoholpercentage van 13.5% ontstaat een prachtige balans met het fruit. Deze wijn staat.
  2. Rebula Gialla, Klet Brda, Krasno, 2019
    Ribolla Gialla is een druivensoort die met name in Noordoost-Italië en het westen van Slovenië bekend is. Lange tijd gaf men de voorkeur aan internationale druivenrassen als Sauvignon Blanc en Chardonnay. Maar met de hernieuwde belangstelling voor inheemse druivenrassen is Ribolla aan een indrukwekkende come-back bezig. De Ribolla Krasno voldoet in alle opzichten aan wat je van hem verwacht: niet al te hoge zuren, appel (James Grieves), gele pruim, limoen en cashew, met genoeg body om hem in de afdronk nog enige tijd op te merken. Onderschat hem niet: deze Krasno Ribolla heeft nog niet zo lang geleden een silver medal van Decanter gekregen.
  3. Pinot Noir, Klet Brda, Krasno 2018
    Een onverwachte vondst uit Slovenië. Rijp rood fruit van aardbei, blauwe pruim, maar ook wat zachte tonen van ceder, toast en een lichte kruidigheid van tijm omlijsten het smaakprofiel. Een prima prijs-kwaliteitsverhouding en een aanrader voor Pinot Noir liefhebbers.

Een bruisje in het knuisje

Wat een prachtige nazomer maken we mee. Dit zijn temperaturen die vragen om er nog even van te genieten. Of om de zomervakantie nog een tijdje te verlengen. En wat is er fijner dan lekker op je terras met een mousserend glas in je handen? VictorVinum heeft alleen deze week 7 bruisjes in de aanbieding: van Prosecco tot een Crémant met bite, rood of rosé. Gebruik de code nazomer2021 en pak 12,5% korting!

Geen theater of film: wijnproeverij in De Willem

Heb je zin om een avond wijnen te proeven en te beleven? Meld je aan voor de najaarsproeverij in Theater De Willem in Papendrecht. We verenigen het nuttige met het aangename: kom meer te weten over verschillende wijnstijlen en het waarom van goed proeven, en geniet ondertussen van een selectie wijnen. Het recept voor een gezellige wijnavond, donderdag 30 september op het podium van het theater. De toegang is gratis. Meld je hier aan.

Scroll naar boven