VictorVinum’s wijntrip: Boutique Winery Jordan

Jordan Oostenrijk

VictorVinum’s wijntrip:, het vervolg. Een bezoek aan Boutique Winery Jordan. Voormalige wijnkoningin Simone Jordan heeft met haar boutique-wijngoed Jordan goud in handen. Voor (h)eerlijke Grüner Veltliners, Rieslings en Chardonnays draait zij haar hand niet om. Maar ook de Zweigelt – wij waren onder de indruk van de Rubin Reserve – doet het bij Jordan heel goed. Simone beheerst haar vak tot in de finesses. Haar eerste kennis vergaarde zij op de Fachhochschule in Klosterneuburg. Haar man Hannes is met 200 hectare akkergrond een perfecte vraagbaak voor alles wat zich in de wijngaard voordoet. Heerlijk om deze twee mensen met zo veel engagement bezig te zien.

Achtergrondfoto: Boutique Winery Jordan

Informatie over deze Oostenrijkse wijnen:

  1. Grüner Veltliner, Weinviertel DAC, 2019, Jordan, Oostenrijk
    Grüner Veltliner is Oostenrijks top-wijndruif en deze Veltliner draagt daar zeker aan bij. Heerlijk fris met James Grieves, abrikoos, een vleug banaan en het typerende Veltlinerpepertje. Een knisperende wijn met een verfijnde mineraliteit. Bijzonder.
  2. Chardonnay, Ried Haid 2019, Cool Climat, Jordan, Oostenrijk
    Een witte raaf uit Oostenrijk? Welnee, Oostenrijkse wijnbouwers experimenteren steeds meer. Bijvoorbeeld met deze Chardonnay die gewoon buitengewoon geslaagd is. Met limoen, abrikoos en lychee en een klein botertje door een 5 maanden Hefelagerung (sur lie). Maar deze Chardonnay is meer. Deze wijn, afkomstig van leem-löss bodems biedt door het koele klimaat een modern, mineralisch karakter. Dat betekent dat de wijn niet log of zwaar is, maar soepel en elegant blijft. Niet voor niets GOLD op de Niederösterreichische Weinprämierung (NÖ gold).

Wijnproeverij Papendrecht

VictorVinum Wine Tasting in Theater De Willem

Vorige week opende de inschrijving voor de najaarsproeverij in Theater De Willem. Een gezellige groep wine geeks heeft zich al aangemeld. Jij ook? Kom meer te weten over verschillende wijnstijlen, en geniet ondertussen van een selectie topwijnen. Het recept voor een mooie, maar bovenal gezellige wijnavond. Donderdag 30 september op het podium van het theater. De toegang is gratis. See you there. Meld je hier aan.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.