De battle tussen Riesling en Silvaner

Battle Riesling en Silvaner

De battle tussen Riesling en Silvaner. Zo’n 100 jaar geleden was Riesling de koning van de wijnen. Vaak zoet met torenhoge prijzen. Na de Tweede Wereldoorlog kwam Silvaner opzetten. In 1970 was een kwart van alle Duitse wijngaarden aangeplant met Silvaner. Maar Riesling liet het niet zitten. De wijnmakers veranderden de wijnstijl van zoet naar droog en Riesling won opnieuw aan populariteit. Nog even dacht men de strijd te beslechten met de kruising Riesling en Silvaner (Scheurebe) maar dat bleek geen succes te zijn. De laatste jaren is Silvaner weer in opmars. Riesling en Silvaner, wie er lekkerder is? Probeer ze uit!

Riesling 2020, Mattias Gaul, Pfalz, Duitsland Silvaner Trocken, Gössenheim 2020, Höfling, Franken, Duitsland


Najaarsproeverij

Inschrijving grote Najaarsproeverij Alblasserdam geopend!

De Najaarsproeverij van VictorVinum belooft een mooi wijnspektakel te worden. Al 3 wijnmakers, waaronder Ana Filipa van Porthuis Vasquez de Carvalho, zullen aanwezig zijn.

De Najaarsproeverij vindt plaats op woensdag 25 oktober 2023 in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Kom tijdens deze wijnproeverij meer te weten over verschillende wijnstijlen en het waarom van goed proeven, en geniet ondertussen van een selectie wijnen.

Klik hier om aan te melden voor de Najaarsproeverij

 

Wijndepot VictorVinum Oud-Alblas Wijnaanbieding

Bezoek het Wijndepot, profiteer van 11 = 12!

Kom vrijdag of zaterdag naar het Wijndepot in Oud-Alblas (13.00 – 17.00 uur) en sla je wijn in met korting. Naar keuze – in de mix – 11 flessen bestellen, je krijgt de 12e gratis*. Deze deal mag je niet laten lopen. De actie geldt voor alle wijnen.

Wijndepot VictorVinum

Westeinde 18B, Oud-Alblas
Klik hier voor meer informatie over het wijndepot

* de korting geldt voor de fles met de laagste prijs

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.