Perfecte Bordeaux bij VictorVinum?

Hoe makkelijk lijkt het een leuke fles Bordeaux in je assortiment op te nemen? Het areaal aan wijngaarden is immers huge, de productie is enorm. Maar wat lopen de kwaliteiten uiteen! Van absolute wereldklasse tot en met zeer gesloten, tannine-rijke wijnen waarvan het nog maar de vraag is of het ooit wat wordt. Overigens is dit laatste segment verreweg in de meerderheid.

Hoe aangenaam werden wij echter op de VinExpo dit jaar verrast door Château de Bonhoste. Gul, boordevol fruit en plezierig toegankelijk. Zowel de Supérieur als de Cuvée Prestige. Na ze thuis in het proefpanel nogmaals getest te hebben, waren we om. Wat kan Bordeaux toch heerlijk zijn.

Bordeaux Supérieur, 2019, Château de Bonhoste, Frankrijk https://victorvinum.nl/product/bordeaux-cuvee-prestige-2019-chateau-de-bonhoste-frankrijk/

Over Château de Bonhoste

Met het gezicht op St. Emilion bevindt zich het Château Bonhoste. Een middelgroot domein met ca. 44 ha wijngaarden, voornamelijk op een bodem van kalk-klei grond. Deze bodemgesteldheid zorgt voor een uitstekende drainage, waardoor de ziektedruk laag blijft. Al sinds 2013 is het bedrijf HVE* gecertificeerd. Het gebruik van kunstmest, herbiciden of pesticiden wordt alleen bij noodzaak toegepast. Sinds 2005 zwaaien Yannick en Sylvaine Fournier de scepter. Yannick, een afgestudeerd oenoloog, wil eerlijke kwaliteitswijnen maken met een prettig prijskaartje. Wij kwamen Sylvaine tegen op de Vinexpo in Parijs en waren onmiddellijk gecharmeerd door haar deskundige uitleg van het  – best wel – uitgebreide gamma aan wijnen (naast Château Bonhoste bezit de familie ook nog een wijndomein in de Bergerac).

*HVE staat voor Haute Valeur Environnementale

Paasvoordeel Alle wijnen korting VictorVinum Pasen

Paasvoordeel: alle wijnen 12,5% korting

Op zoek naar de lekkerste wijnen voor Pasen? Bij VictorVinum bestel je ook deze week alle wijnen met 12,5% korting. Een overzicht van heerlijke voorjaarsgerechten vind je in de Food for Wine-suggesties op VictorVinum.nl. En of je nu een paasbrunch, diner of borrel organiseert, je vindt hier een overzicht van tientallen recepten mét bijpassende wijnen. Bekijk de Food for Wine-suggesties.

Wijnproeverij Victor Vinum Alblasserdam Landvast

Aanmelden Voorjaarsproeverij VictorVinum

Op woensdag 20 april vindt in Landvast te Alblasserdam de VictorVinum Voorjaarsproeverij plaats. Met talloze nieuwe en bijzondere wijnen. Een groot aantal geïnteresseerden, waaronder ook diverse groepen van collega’s en vrienden hebben zich aangemeld. Met een zeer divers gezelschap verenigen we het nuttige met het aangename: kom meer te weten over verschillende wijnstijlen en het waarom van goed proeven, en geniet ondertussen van een selectie nieuwe wijnen. De aanmeldingen voor de Voorjaarsproeverij lopen binnen: ben jij er ook bij? Meld je hier aan: Aanmelden Voorjaarsproeverij VictorVinum

VictorVinum Voorjaarsproeverij
Cultureel Centrum Landvast
Haven 4, 2951 GC Alblasserdam
Datum: woensdag 20 april 2022
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Kosten per persoon: €10,00 euro*
*Deelnamebedrag retour bij bestelling vanaf €100,00

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.