Schaarste in de Bourgogne

Bourgogne Victor Vinum Domaine Billard La Justice

Vorig jaar waren de weergoden Bourgogne niet goed gezind. Voorjaarsvorst en hagelschade hebben de oogsten gehalveerd. Met als gevolg stijgende prijzen en zelfs een rantsoenering voor bepaalde wijnen. Wij konden onze witte Bourgogne ‘La Justice’ van Domaine Billard gelukkig veiligstellen. En tijdens ons bezoek mochten wij ook de nieuwe Auxey-Duresses uit het vat proeven. Heerlijk, maar nog even wachten voordat zij in de fles zit.

Bourgogne, Domaine Billard Père et Fils, Hautes-Côtes de Beaune AOP, La Justice 2021, Frankrijk VictorVinum

Jean Huttard Frankrijk Wijn VictorVinum

Water bij de wijn?

Nieuwe regels maken veel wijnboeren in de Elzas onrustig. Wat is er aan de hand? Sinds dit jaar is irrigatie van de wijngaarden toegestaan. De Elzas behoort tot één van de droogste gebieden van Frankrijk (er valt net zo veel regen als in Montpellier), dus geen overbodige luxe zou je denken. Niettemin zijn hier veel wijnboeren op tegen. Men vreest dat nu meer wijnbouwareaal wordt toegevoegd en er meer Elzas-wijn op de markt komt. Zeg maar een ‘verwatering’ van het aanbod. “En, is water geen schaars goed dat beter voor andere doeleinden kan worden ingezet?”, aldus Hélène Huttard van het gelijknamige biologische domein. Wij proefden o.a. de nieuwe Sylvaner, met citrusfruit, rijpe appel, lychee en een dwarrel bijenwas. Maar bovenal: zeker niet waterig.

VictorVinum Wijndepot Oud-Alblas afhalen wijnbestelling wijn

Bezoek het Wijndepot en scoor een fles!

Alle bestellingen via de webshop kunnen in het Wijndepot in Oud-Alblas opgehaald worden. Zo bespaar je bezorgkosten, en daarnaast: je ontvangt een fles naar keuze extra! Het wijndepot is iedere vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur geopend.

Wijndepot VictorVinum
Westeinde 18B, 2969 BL Oud-Alblas
Meer informatie over het wijndepot

*Je ontvangt een extra fles naar waarde van de gemiddelde prijs van je bestelling.

Scroll naar boven