Noodweer Frankrijk verwoest wijngaarden

Noodweer Frankrijk Wijngaarden

Noodweer Frankrijk verwoest wijngaarden

Het onstuimige weer van de afgelopen maanden met veel hagel en storm heeft de wijngaarden in Frankrijk bepaald niet goed gedaan. De regio’s Cahors, Bergerac, Jura, Champagne en Chablis rapporteren significante verliezen. Cahors spant de kroon met 80% verlies van de verwachte oogst. En het aanhoudende vochtige weer doet de kans op meeldouw vertienvoudigen. Een hele uitdaging voor de wijnbouwers, om het mild te zeggen.


Wjinen voor Vaderdag Vaderdagcadeau VictorVinum

Aanstaande zondag: bijzondere Vaderdagwijnen

Vaderdag vieren we op zondag 16 juni. Een mooie gelegenheid om even papa’s favoriete wijn te scoren. Kom naar het wijndepot (elke vrijdag en zaterdag 13.00 – 17.00 uur) of bestel via de website. Meer dan 150 wijnen staan voor je klaar. Vanzelfsprekend pakken we jouw keuze feestelijk in. Daar hoef je dus niet naar om te kijken.

Bekijk het assortiment wijnen voor Vaderdag:
Openingstijden Wijndepot
– Vrijdag 14 juni: 13.00 – 1700 uur
– Zaterdag 15 juni: 13.00 – 17.00 uur
Wijndepot VictorVinum
Westeinde 18B, 2969 BL Oud-Alblas

Top 5-tips voor wine pairings

  1. De wijn moet dezelfde aroma intensiteit hebben als het eten
  2. Het is beter om de wijn te combineren met de saus dan met de vis/ het vlees
  3. Witte wijn combineert meestal goed met lichte gerechten (vis, kip, kalfsvlees); let op: bij spicey food misstaat een Gewürztraminer of Orange wijn niet!
  4. Rode wijn met forse tannines (bitter), zoals Cabernet Sauvignon, combineer je met vlees met een vetrandje (Picanha, Ribeye)
  5. Doe eens anders. Combineer Beaujolais Cru met gerookte zalm of neem bij je kaasbordje een houtgelagerde Chardonnay.

Bekijk hier meer wine pairing-ideeën >

Beaujolais, Brouilly Pisse Vieilles 2017, Domaine Bertrand, Frankrijk Chardonnay, Barrica, 2020, Castillo Monjardin, Spanje
Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.