Korting op de beste Franse wijnen van Victor Vinum

Korting op Franse wijnen

Zeg je Frankrijk, dan zeg je wijn. De Fransen kennen een lange historie in wijnmaken. En zijn daar ook bijzonder trots op. In de online wijnshop van VictorVinum vind je een selectie bijzondere wijnen uit bijvoorbeeld de Bourgougne en de Elzas. In navolging van kortingsactie op alle Italiaanse wijnen, zijn deze week alle Franse wijnen uit het assortiment in de aanbieding: 6 halen, 5 betalen!

Korting op alle Franse wijnen

Bekijk alle Franse wijnen en gebruik de kortingscode: Allez! Deze korting geldt tot en met maandag 9 augustus 2021.

Riesling Lerchenberg, 2015, Jean Huttard Bourgogne, Auxey-Duresses AOP 2019, Domaine Billard Père et Fils Sauvignon Blanc, AOP Touraine Chenonceaux, 2019, Domaine de la Renne

Meer informatie over deze wijnen:

  1. Riesling Lerchenberg, 2015, Jean Huttard, Frankrijk
    Deze Riesling komt van de lieu-dit Lerchenberg, een buurtwijngaard van de grand cru Schoenenburg. De rijke kalk-klei gronden (argilo-calcaire) alsmede de perfecte zuidligging op 300 meter zorgen voor een Riesling met veel fruit van limoen, Conférance-peer, lychee, en vlagen van petrol en honing. De zuren blijven in toom en met 13% alcohol is de wijn perfect in balans. Bijzonder.
  2. Bourgogne, Auxey-Duresses AOP 2019, Domaine Billard Père et Fils, Frankrijk
    Zo’n enkele keer drink je een wijn – deze zomer in een brasserie in Beaune – die je lang bijblijft. En dus ga je weken later nog eens bellen om te vragen over welk wijngoed het hier gaat. En dan kom je uit op Billard Père & Fils. Wat een memorabele wijn en wat kan Bourgogne toch bekoren. Met overdadig rood fruit van bosaardbei en framboos met rozenblaadjes en pear drops en een tere houttoets van ceder. Je herkent onmiddellijk de o zo herkenbare verleidelijke stroperigheid die top-Bourgognes ook in zich hebben. Een trouvaille uit Auxey-Duresses.
  3. Sauvignon Blanc, AOP Touraine Chenonceaux, 2019, Domaine de la Renne, Frankrijk
    Prachtige goudgele kleur met tonen van limoen, gras, appel (geel) en papaya. Doordat de wijn 8 maanden op zijn droesem (dode gistcellen) heeft gelegen krijgt de wijn een subtiele vettigheid mee die hem rijk en rond maakt. Met een relatief lange afdronk kan deze Sauvignon Blanc zeker wedijveren met met de wijnen uit het verderop liggende Sancerre en Pouilly Fumé. Heerlijk bij sushi, witte kazen, kalfsoester, varkenshaas, kabeljauw of zeebaars.

Cite Du Vin

La Cité du Vin
Eén van de leukste wijnmusea bevindt zich in Bordeaux: het Cité du Vin. Vanuit alle hoeken van de wereld kom je op een aantrekkelijke en mooi gestyleerde wijze de wijngaarden en zijn wijnmakers tegen. Het museum oogt modern en futuristisch, vrijwel alle presentaties zijn interactief en buitengewoon verhelderend. Een absolute must-do!

Scroll naar boven