Je hebt wat gemist!

Je hebt wat gemist! De Najaarsproeverij in De Landvast te Alblasserdam was een groot succes. Zo’n 100 wijnproevers proefden de bijzondere wijnen van VictorVinum. Speciaal uit Frankrijk en Italië waren 2 gerenommeerde wijnhuizen gekomen die hun complete gamma toonden. De wijnproevers waardeerden enkele wijnen met een hoog cijfer, die nog niet tot het assortiment van VictorVinum behoren. Er is dus nog wat huiswerk te doen.

bijzondere wijnen in het assortiment  Susumaniello en Fiano.

NIEUW: 2 bijzondere wijnen in het assortiment

Susumaniello en Fiano. De één een echte krachtpatser, vol van donker fruit, laurier en gebrande koffiebonen. De ander verfijnd, geparfumeerd met tonen van lychee en meloen. Take your pick!

Fiano, Casale Ciliani, IGT Puglia, 2021, D'Addario, Puglia, Italië Accanto Susumaniello IGP, 2020, D'Addario, Puglia, Italië

Nieuwe Duitse wijnwetgeving

Nieuwe Duitse wijnwetgeving

Het moest er een keer van komen: de opheffing van de oude wijnwetgeving uit 1971. Deze was nog grotendeels gebaseerd op het suikergehalte in de druiven. Met omschrijvingen op labels als Kabinett, Spätlese en Auslese. De nieuwe verordening volgt de wijnwetgeving zoals die in vele andere landen geldt: de herkomst van de druiven is bepalend voor de kwaliteit van de wijn. Aan de top staan de zogenaamde Lagenweine. Bijzondere wijnen uit bijzondere wijngaarden. De nieuwe omschrijvingen kom je nu al tegen, maar worden pas verplicht vanaf 2026. Bekijk hier alle Duitse wijnen.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.