De ideale picknick-wijn?

De ideale picknick-wijn VictorVinum Grüner Veltliner

De ideale picknick-wijn. Wat is er leuker dan op een warme dag er op uit te trekken met wat kaasjes, stokbrood, tapas en een flesje wijn? Bijvoorbeeld naar het strand, het park of op een boot. Maar wat voor wijn drink je daar nou bij? Rood is misschien too much en rosé kan altijd nog.

Grüner Veltliner als ideale picknick-wijn?

Kies dan eens voor Grüner Veltliner, een heerlijke frisse, opwekkende wijn met tonen van appel en abrikoos. Het is niet voor niets Oostenrijks signature wijn. Nu met 10% korting.

Grüner Veltliner, Weinviertel DAC, 2021, Jordan, Oostenrijk Grüner Veltliner, reserve Alte Reben, Weinviertel DAC, 2020, Jordan, Oostenrijk

Proefnotitie van deze bijzondere wijnen:

  • Grüner Veltliner, Weinviertel DAC, 2021, Jordan, Oostenrijk
    Grüner Veltliner is Oostenrijks top-wijndruif en deze Veltliner draagt daar zeker aan bij. Heerlijk fris met James Grieves, abrikoos, een vleug banaan en het typerende Veltlinerpepertje. Een knisperende wijn met een verfijnde mineraliteit. Bijzonder.
  • Grüner Veltliner, reserve Alte Reben, Weinviertel DAC, 2020, Jordan, Oostenrijk
    Een top-Veltliner van het huis Jordan. Van percelen met 50 jaar oude Veltliner-stokken. Na handmatige oogst en selectie vindt de fermentatie en 12 maanden rijping plaats op grote houten foeders. Rijpe Elstar, een pluk hooi, kweepeer, mango en jasmijn stuiven uitbundig het glas uit. Het overvloedige fruit balanceert optimaal met de fijne zuren en de 13,5% alcohol. Een delicate wijn met een ragfijne ceder-toets. De afdronk is zonder meer indrukwekkend, het Veltliner-pepertje nodigt uit voor nog een glas van deze bijzonder Veltliner.

Sauvignon Blanc Black Label range, 2019 Backsberg Zuid-Afrika

Asperges nu het nog kan!

Officieel duurt het asperge-seizoen tot 24 juni. Genoeg tijd dus om nog even van deze groente-delicatesse te genieten. En combineer asperges met Sauvignon Blanc, wellicht de enige wijn die in zijn aroma-palet ook asperge heeft! Probeer de Backsberg Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika met kruisbes, citrusbloesem en 6 maanden sur lie. Nu extra aantrekkelijk geprijsd!

Sauvignon Blanc Black Label range, 2019 Backsberg Zuid-Afrika

 

  

Het Wijndepot is tijdelijk gesloten

Vanwege nieuwe wijnen en de herindeling is het wijndepot dicht t/m zaterdag 10 juni. Bestellingen via de website worden normaal uitgeleverd.

Bekijk het assortiment bijzondere wijnen >

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.