De beste huiswijn: wat is dat?

De beste huiswijn: wat is dat?

In de horeca is de huiswijn een indicator voor de kwaliteit en uitstraling van het restaurant. Omdat de wijn in de voordelige prijsklasse moet vallen is een verantwoorde keuze nog niet zo makkelijk. Veel horecagelegenheden maken zich ervan af door een slappe ‘middle-of-the-road’ variant te kiezen. Jammer, wat ook in het prijsvriendelijke segment zijn er volop mogelijkheden. VictorVinum beveelt aan:

Tempranillo-Cabernet-Merlot 2017, Bodegas Ayuso, Finca los Azares, Spanje Verdejo 100%, Monasterio de Palazuelos, 2019, Rueda DO, de Alberto, Spanje

Informatie over deze beste huiswijnen

  1. Tempranillo-Cabernet-Merlot 2017, Bodegas Ayuso, Finca los Azares, Spanje
    Een verrassende blend van Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot. Met veel kersen, pruim en blauwe bes, de vanille is onmiskenbaar aanwezig dankzij de rijping op Amerikaans eiken. De wijn is sappig met gematigde zuren en tannines en voor La Mancha begrippen een zeer acceptabele 13% alcohol. Bravo! Wijnhuis Ayuso bewijst dat Spanje prachtige wijnen kan voortbrengen met een uitstekende prijs-prestatie verhouding. Heerlijk voor doordeweeks of als party-wijn voor je vrienden. Een absolute aanrader. En als het weer het toelaat: de ideale bbq-wijn. Niet voor niets in mei 2021 beloond met een Gold Medal van Gilbert & Gaillard International Challenge 2021.
  2. Verdejo 100%, Monasterio de Palazuelos, 2019, Rueda DO, de Alberto, Spanje
    Licht en fris met lime zest, appel en een handvol kruiden. Heerlijk als aperitief of als begeleider van lichte voor- en hoofdgerechten. Wat kan Verdejo toch heerlijk zijn, dit is een van de hardlopers van het mooie wijnhuis de Alberto. En terecht.

Bottles have left the building

De eerste eindejaarspakketten zijn samengesteld en worden geleverd. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. VictorVinum heeft de afdeling wijncadeaus en -relatiegeschenken geopend. Op verzoek van deze klant stelden we een wijnpakket samen met twee bijzondere wijnen in een bedrukt houten kistje. Maak een afspraak om jouw wijncadeau samen te stellen.

Afgebeeld: Tempranillo-Cabernet-Merlot 2017 (Finca los Azares) en Verdejo 100%, sobre lias (De Alberto) in een bedrukt tweevaks houten wijnkistje. Daarnaast: Barrelwood Draagkarton met Verdejo 100%, sobre lias (De Alberto).

Wijn Oud-Alblas

Groot nieuws: opening wijndepot Oud-Alblas

Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling: VictorVinum opent binnenkort het nieuwe wijndepot in Oud-Alblas. Op dit moment zijn we bezig met een verbouwing van onze nieuwe eventlocatie. Met mogelijkheden voor masterclasses, wijnproeven, advies en wijnsessies voor groepen tot 10 personen. Blijf op de hoogte van de voortgang.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.