Spannend: nieuwe wijnen van Bonfanti

Ontdek nieuwe topsmaken van Wijnhuis Bonfanti

Spannend: nieuwe wijnen van Bonfanti in het assortiment van VictorVinum. Het wijngoed Bonfanti in de Veneto maakt een prachtig gamma aan wijnen. Naast een buitengewoon geslaagde Soave Solgar bieden zij een Rosso Le Grotte volgens de Appassimento-methode en een elegante Valpolicella Superiore Gran Lombardo. En niet te vergeten natuurlijk de Amarone. VictorVinum heeft zowel de Ligne Gran Lombardo als de Riserva.

Rosso Verona IGT, ligne Gran Lombardo, 2017, Bonfanti, ItaliëSoave Salgar DOC, 2020, Bonfanti, Italië Amarone della Valpolicella DOCG Riserva, Bonfanti, Italië

Informatie over deze wijnen van Bonfanti

 1. Rosso Verona IGT, ligne Gran Lombardo, 2017, Bonfanti, Italië
  Gemaakt van de ‘Appassimento’ methode, de druiven worden na de oogst eerst te drogen gelegd. Door verdamping winnen de druiven aan aroma-intensiteit. Le Grotte kent de bekende Valpolicella druiven Corvina, Rondinella en Molinara, de druiven zijn echter afkomstig buiten de Valpolicella appellatie, vandaar deze IGT Rosso Verona. Gedroogde pruim, laurier, overrijpe aardbei, eucalyptus en katjesdrop zijn de opmerkelijke aroma’s. Geschraagd door rijpe tannines en medium zuren is de wijn buitengewoon geschikt voor roasts, steaks, maar ook harde kazen.
 2. Soave Salgar DOC, 2020, Bonfanti, Italië
  Zorgvuldig gemaakte Soave met citroen, grapefruit, witte peer, frisse Granny Smith en een vleug kamille. Echt een wijn die je bij vele gerechten probleemloos kan inzetten. Fris, strak en mondvullend. Wie zegt dat Soave neutraal is?
 3. Amarone della Valpolicella DOCG Riserva, Bonfanti, Italië
  Prachtige granaatkleurige Amarone met een heerlijke neus van Maraschino kers, marsepein, pâte de fruit, gedroogde pruim, braam, leer en tabaksdoos. Fijne zuren en zijdezachte tannines houden samen met het fruit de meer dan gemiddelde alcohol van 16,5% goed in balans. De finish is buitengewoon lang, dit is nagenieten met een hoofdletter. Een absolute topwijn. Heerlijk bij wildgerechten of speciale avonden.

De lekkerste Italiaanse wijnen vind je in het online assortiment van VictorVinum. Bekijk hier alle bijzondere wijnen uit Italië.

Rebula: een opstandig druifje

Op de grens van Italië en Slovenië groeit de Rebula (of Ribolla). Een gebied dat al heel wat politieke twisten heeft gekend. In 1296 was Rebula de boosdoener. Zo slechtte Paus Bonifacius VIII een dispuut tussen Triëst en Venetië over de levering van een partij wijn genaamd Rabola. En soms is Rebula zelf slachtoffer. Want terug naar het heden: welke regels voor het verbouwen van Rebula zijn nu de juiste? In de DOC Collio of toch over de grens in het wijngebied Brda? Daar is men nog niet over uit. Laten wij wijnliefhebbers gewoon genieten van een heerlijk glas Rebula.

Rebula, Klet Brda, Bagueri, 2018 Rebula Gialla, Klet Brda, Krasno, 2019

Informatie over deze Rebula wijnen

 1. Rebula, Klet Brda, Bagueri, 2018
  De Rebula Bagueri is de premium Ribiolla van Klet. En dat proef je. Veel fruit van limoenzest, rijpe appel (Golden Delicious), gele pruim, papaya en mango. De Bagueri is minimaal 12 maanden gerijpt in 6000 l. vaten en heeft daardoor een minieme oxidatieve toets die de wijn een zeer aangename body meegeeft. De zuren zijn gematigd en met een alcoholpercentage van 13.5% ontstaat een prachtige balans met het fruit. Deze wijn staat.
 2. Rebula Gialla, Klet Brda, Krasno, 2019
  Ribolla Gialla is een druivensoort die met name in Noordoost-Italië en het westen van Slovenië bekend is. Lange tijd gaf men de voorkeur aan internationale druivenrassen als Sauvignon Blanc en Chardonnay. Maar met de hernieuwde belangstelling voor inheemse druivenrassen is Ribolla aan een indrukwekkende come-back bezig. De Ribolla Krasno voldoet in alle opzichten aan wat je van hem verwacht: niet al te hoge zuren, appel (James Grieves), gele pruim, limoen en cashew, met genoeg body om hem in de afdronk nog enige tijd op te merken. Onderschat hem niet: deze Krasno Ribolla heeft nog niet zo lang geleden een silver medal van Decanter gekregen.
Scroll naar boven