Kabeljauw gebakken

Kabeljauw en wijn,

Wijn-spijs combinaties zijn legio, maar probeer wel het karakter van de wijn af te stemmen op je gerecht. Kabeljauw zoals afgebeeld op de foto of in de grillpan gaat goed samen met een Sauvignon Blanc Chenonceaux die 8 maanden op zijn gistcellen heeft gerijpt. Prefereer je rood, dan is de pinot noir van Billard, Auxey – Duresse of de Spätburgunder van Höfling een prima metgezel. Ook de Beaujolais Moulin à Vent van Bertrand mag niet ontbreken.

Bijpassende wijnen

Sauvignon Blanc, AOP Touraine Chenonceaux, 2019, Domaine de la Renne, Frankrijk
Beaujolais, Moulin à Vent les petits bois 2018, Domaine Bertrand, Frankrijk
Bourgogne, Auxey-Duresses AOP 2019, Domaine Billard Père et Fils, Frankrijk
Jean Huttard, Zellenberg Sylvaner 2019 AOP, Frankrijk
Spätburgunder, Eussenheim 2021, Franken, Höfling, Duitsland
Scroll naar boven