Mosselen zijn weer volop verkrijgbaar. Maar wat drinken we erbij? Klassiek is Chablis. Met citrus en nectarine, de houttoets van Domaine Colbois maakt hem een beetje mollig. En hoe zit het met Pouilly Fumé? Met grapefruit en kruisbes, lekker ‘punchy’. Franck Champeau adviseert hem zelfs met oesters! Wil je de mosselen met een sea breeze kies dan voor Albariño van Terras de Compostela. Hoezo klassiek?
Wijnselectie bij mosselen:
Gekoeld rood, mag dat?
Wil je ’s avonds op je terras of balkon wel eens een rode wijn, maar niet te zwaar? Drink em dan iets gekoeld, zo’n 16 ºC. Welke wijnen passen daar het beste bij? Ik kies voor Syrah. Bijvoorbeeld gekoelde Syrah van Marie & François uit de zuidelijke Rhône. Nu aantrekkelijk geprijsd van € 12,95 voor € 9,95. Of Syrah van de Pic St. Loop, van € 13,95 voor € 10,95. Proberen!