Wat doen tannines in wijn?

Wat doen tannines in wijn?

Bij vele rode wijnen tref je tannines aan. Dit zijn stofjes – voornamelijk afkomstig van de schil en de pitten van de druif – die een stroef makend effect in je mond sorteren. Je vindt ze ook in groente, bijvoorbeeld in spinazie.

Onrijpe en rijpe tannines

Bij wijnen maken we een onderscheid in onrijpe en rijpe tannines. Die laatste tref je aan bij kwalitatieve wijnen of bij wijnen die wat ouder zijn. Tannine bindt goed met eiwitten en vetten. Neem eens een stukje brie of een stukje hamburger van de bbq. En daarna een slokje wijn. Je zult merken dat de tannines direct verdwijnen. Wat blijft is een stoere wijn. A kind of magic!

VictorVinum bij BBQ-workshop Arie Bakker

VictorVinum bij BBQ-workshop Arie Bakker

Op 10 mei verzorgde top-slager Arie Bakker een meesterlijke BBQ-workshop in de Waalhoeve in Hendrik-Ido-Ambacht. Topgerechtjes van de ceramische BBQ, de Ofyr, de Caveman of de Edmonton smoker kwamen voorbij. VictorVinum combineerde 6 prachtige wijnen.

De favorieten? Gekarameliseerde varkensbuik uit de smoker en Black Angus van de Caveman. Heerlijk met Primitivo Casale Ciliani en Convento Oreja Crianza. Smullen!

Primitivo Casale Ciliani IGT Salento 2019, D’Addario, Puglia, Italië Tempranillo, Ribera del Duero DO, 2018, Convento Oreja Crianza, Spanje

Wegens lenteweer verlengd: 15% korting op alle rosé

Tot en met maandag 22 mei proef je het gehele assortiment met  roséwijnen van VictorVinum met 15% korting. Kies jouw favoriet, en gebruik bij het afrekenen de kortingscode: TIME FOR ROSE. Bekijk hier alle roséwijnen van VictorVinum.

Verras je geliefde (of jezelf) met een uitmuntende rosé

Scroll naar boven