Pinot Noir: de heartbreak druif

Pinot Noir Heartbreak Druif Spätburgunder, First Eussenheim 2017, Höfling, Franken, Duitsland

Pinot Noir: de heartbreak druif

Het eerste dat je opvalt bij het inschenken van Pinot Noir is dat de wijn licht van kleur is. En dat je misschien met een niemendalletje te maken hebt. Niets is minder waar. Pinot verleidt je met uitbundig rood fruit. En bij het ouderen komen soms tonen door van theeblad, bosgrond en champignon. Een prachtig voorbeeld is de First Eussenheim uit 2017. Nu perfect op dronk. Probeer hem met gegrilde zalm, gebraden eend of een salade van kikkererwten en champignons. Nu extra voordelig!

Bestel Spätburgunder, First Eussenheim 2017, Höfling >


Het Wijndepot: ideaal voor advies en proeven!

Bezoek het wijndepot in Oud-Alblas. Je hebt de keuze uit meer dan 150 wijnen. We zijn je graag van dienst voor een verrassende wine-food pairing. En wil je proeven: dat kan natuurlijk ook. We hebben altijd wel enkele wijnen open staan. Elke vrijdag en zaterdag van 13.00 – 17.00 uur.

Bereikbaarheid Wijndepot

Ondanks werkzaamheden aan het Westeinde, is het Wijndepot gewoon bereikbaar. Laat je dus niet weerhouden door het bord aan het begin van de straat!

Wijndepot VictorVinum

Westeinde 18B, 2969 BL Oud-Alblas
Bekijk het Wijndepot op Google Maps
Klik hier voor meer informatie over het Wijndepot >


Zin in een masterclass wijnproeven?

Wat is er leuker om met een groep vrienden of collega’s eens dieper into the wine te gaan. Om te ontdekken hoe aroma’s in wijnen terecht komen. Heeft de wijnmaker er invloed op? De masterclasses van VictorVinum geven een boost aan jouw wijnkennis. Saai? Integendeel! Wijn is fun! En met een uitgebreide borrelplank wordt de inwendige mens niet vergeten.

Neem hier contact op en we spreken een datum af >


Bekijk het assortiment bijzondere wijnen:

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.