Nieuw: Touriga Nacional uit Portugal

Nieuw: Touriga Nacional uit Portugal

Met Quinta da Basília heeft VictorVinum een nieuw prachtig wijnhuis in het assortiment. Gelegen in de best gelegen regio van de Douro: Cima Corgo produceert wijnmaker Carlos Lebres uitstekend wit (Vioshino) en rood (Touriga Nacional en Touriga Nacional Reserva). Probeer ze uit!

Quinta da Basília, Touriga Nacional, DOC Douro, 2021, Portugal Quinta da Basília, Viosinho, DOC Douro, 2021, Portugal Quinta da Basília, Touriga Nacional Reserva, DOC Douro, 2019, Portugal

Victor’s proefnotitie van deze Portugese wijnen:

  1. Quinta da Basília, Touriga Nacional, DOC Douro, 2021, Portugal
    Klassieke blend van Touriga nacional, Touriga Franca en Tinto Roriz. Verrassend zacht met framboos, pioenroos, maar ook blauwe bes, zijdezacht hout-gekruid met Frans eiken en een zweem van Engels drop. In de mond lekker fris met een mooie bite van zachte tannines, die mooi combineren met een stuk vlees van de grill of bbq. Na fermentatie in roesvrijstaal gaat de wijn 12 maanden in 400 l. vaten van gebruikt Frans eiken. Toegankelijk!
  2. Quinta da Basília, Viosinho, DOC Douro, 2021, Portugal
    Knap gemaakte Viosinho met tere tonen van limoen, grapefruit, jasmijn, en lychee. Ziltig en mineralig. Zes maanden gerijpt op zijn gistcellen geeft een fijne textuur. Dit is ideale wijn voor mosselen, coquilles, gegrilde zeebaars- of forelfilet. Lekker koel serveren op 10 – 12 °C.
  3. Quinta da Basília, Touriga Nacional Reserva, DOC Douro, 2019, Portugal
    Zijdezachte Touriga Nacional reserva, hier geblend met Touriga Franca, Sousão, Tinto Roriz en – heerlijk Portugees – met een mix van 25 andere inheemse druiven. De wijn is 24 maanden opgevoed in deels gebruikt en deels nieuw Frans eiken. Lekker veel donker fruit van pruim en blauwe bes. Maar ook bramenconfiture, kaneel, vanille en kruidnagel. Mooie volle smaak met opvallend fluwelen tannines. Maar genoeg bite als metgezel van een stevige schotel. Gebalanceerd met een heerlijke frisheid. Deze Touriga Nacional van het boutique huis Quinta da Basília heeft absoluut de capaciteit om te ouderen.

Korting op alle Duitse wijnen: jetzt gewinnen!

Korting op alle Duitse wijnen: jetzt gewinnen!

Duitsland is misschien wel het meest onderschatte wijnland. Toch maakt men al meer dan 2000 jaar wijn! Daarom ruim baan voor onze oosterburen. Gebruik de kortingscode GEWINNEN! en krijg bij een doos van 6 flessen er 1 gratis. Een mix van verschillende wijnen is ook mogelijk!

Bekijk hier het assortiment Duitse wijnen >


Herken het aroma en scoor een fles!

Het juiste antwoord in de nieuwsbrief van vorige week was Sauvignon Blanc. De winnaars zijn inmiddels geïnformeerd en ontvangen bij een bezoek aan het Wijndepot hun Sauvignon Blanc Touraine gratis.

De nieuwe opgave luidt: elke Bordeaux is (hoofzakelijk) een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot. Waarin verschilt de ene druif van de andere? Stuur je oplossing naar victor@victorvinum.nl en win een gratis fles van deze wijn, af te halen in het Wijndepot.

Het Wijndepot is aanstaande zaterdag 9 september 2023 gesloten.

Scroll naar boven