In de spotlight: Gewürztraminer

Gewürztraminer: de witte druif die je in de oogsttijd onmiddellijk herkent door zijn verscheidenheid aan rosékleuren. Na persing en fermentatie vertaalt zich dit snel in wijnen met een diepgouden kleur. De Höfling Homburg Gössenheim is iets minder goud, maar heeft wel alle kenmerken van een kwaliteits-Traminer: zeer aromatisch, met name floraal en een bekende spicy toets. De zuren zijn matig, maar gelukkig nog aanwezig. Ondanks de 13,5% alcohol niet zwaar of vervelend. Echt een geniet-wijn op een zondagmiddag. Bekijk Höfling Gewürztraminer Homburg Gössenheim hier.

Wijndepot Victor Vinum Oud-Alblas

Victor Vinums wijndepot: boutique-wijnshop met bijzondere wijnen

Inmiddels is het wijndepot al weer enkele weken open. Veel wijnliefhebbers hebben al een bezoek gebracht. Om te praten over wijn en zich te laten adviseren. Kleine proefsessies zijn natuurlijk ook mogelijk, bijvoorbeeld op afspraak op een avond in de week. Voorlopig tot een maximum van 4 personen. Alle kans dat je op zo’n avond een bijzondere wijnervaring opdoet!

Locatie:
Wijndepot Victor Vinum
Westeinde 18B, Oud-Alblas
(Bekijk op Google)

Openingstijden:
Vrijdag 13.00 – 17.00 uur
Zaterdag 10.00 – 16.00 uur
Wijnuitspraken

Verstandige uitspraken

Zo nu en dan word ik getrakteerd door mijn klanten op een wijze spreuk. Deze wil ik jou niet onthouden. Rechtstreeks uit Zell am See. Zelf een leuke wijnwijsheid gespot? Stuur naar me door!
Scroll naar boven