Happy New Year 2022

Happy New Year 2022 Wijn
Happy New Year 2022. Een nieuw jaar. Met nieuwe uitdagingen en nieuwe ideeën. Hoe mooi klinkt dat? En misschien heb je wel goede voornemens. Meer naar elkaar omkijken? Andermans mening niet direct afwijzen? In Vaticanum II staat het zo mooi: “oprechte eerbied voor handelen en leven, ook als deze in vele opzichten afwijken van wat je zelf gelooft”. Ik wens je veel inspiratie. En vergeet een goed glas wijn niet!
Bewaarwijnen VictorVinum Wijn

Bewaarwijnen, iets voor jou?

Een tijdje terug kwam een goede kennis met een leuke vraag: kan jij voor mij een mooie keuze aan bewaarwijnen kopen? En dan niet de obligate Bordeaux of Bourgognes. Wat een uitdaging! Want er zijn zoveel iconische wijnen die je zo’n 10 – 15 jaar makkelijk kunt bewaren. En die dan zoveel beter zijn geworden. Soms ook in waarde! Tijdens mijn zoektocht werd ik steeds enthousiaster. En ik zei hem: ik doe ook mee. Misschien vind je het zelf ook leuk om wijnen te bezitten die na jaren ouderen wachten op dat spannende moment dat zij voor jou in het glas zitten. Of misschien heb je vragen over het bewaren van wijnen. Laat het me weten, ik help je graag!

Wat is Vintage Port?

Hoewel vintage port maar 1% van alle verkochte ports wereldwijs uitmaakt, is deze port by far het meest geliefd. In een uitzonderlijk goed jaar met optimale rijping worden de met de hand geoogste druiven voor deze portwijn gebruikt. Na fermentatie en 2-3 jaar in houten vaten bottelt men de vintage port. Het resultaat mag er zijn: een absolute fruitexplosie die je gehemelte secondenlang teistert. Vintage ports kan je tientallen jaren bewaren, hoewel een groeiend aandeel al veel jonger wordt geconsumeerd. Met de Vintage Port 2016 van Vasques de Carvalho heeft VictorVinum een absolute winner aan boord. Voor de liefhebbers! Bekijk Vintage Port 2016, Vasques de Carvalho hier.
Scroll naar boven