De onbekende wereld van Rebula

Rebula groeit in West-Slovenië en in het Noordoosten van Italië (Ribolla Gialla). Aan het einde van de vorige eeuw was de druif tot bijna nul gereduceerd ten faveure van internationale druivenrassen. Maar door de belangstelling voor inheemse druiven is Rebula helemaal terug. In het glas vind je veel fruit van gele pruim en rijpe appel, onder andere door een lange schilinweking. De hypermoderne winery Klet maakt een mooie instap (Krasno) en een bijzondere premium-variant (Bagueri). Ontdek hier de wereld van Rebula.

Food For Wine Victor Vinum Zalm

Food for Wine: Koud gerookte zalm met?

Zelf zalm roken is heel makkelijk en leuk om te doen. Koop een zalmlende en leg hem 24 uur in de zoutkristallen. Gooi daarna het vocht weg en maak de zalm schoon. Vervolgens vul je een labyrintje met rookmot (een soort zaagsel), steek het aan en leg het op de bodem van je rookpot of (bij mij) de Weber-barbecue. Daarbovenop leg je het rooster en de zalm. Na 8 – 10 uur roken is je gerookte zalm klaar. Waanzinnig lekker. Maar wat voor wijn drink je daarbij? Ik kies voor Rebula (jawel!), Pinot Gris of Soave. Maar rood kan ook! Met Beaujolais, Pinot Noir of Spätburgunder. Echt wel!

Soave Salgar DOC, 2020, Bonfanti, Italië Spätburgunder, Eussenheim 2017, Franken, Höfling, Duitsland Pinot Gris Asselheim 2019, Mattias Gaul, Pfalz, Duitsland

Rebula, Klet Brda, Bagueri, 2018 Beaujolais, Brouilly pisse vieilles 2017, Domaine Bertrand, Frankrijk Bourgogne, Auxey-Duresses AOP 2019, Domaine Billard Père et Fils, Frankrijk  

Korting wijn bubbles valentijnsdag Victor vinum

Valentijnsrosé en -bubbels met korting

Valentijnsdag viert iedereen anders! Bloemen, bonbons, schapenwollen sokken. Of zelfs een speelgoedmuis voor je kat! Maar een good-old champagne of rosé-wijn doet het altijd goed. Vandaar dat alle bubbles, rosé’s en orange wines de komende 2 weken in de aanbieding zijn: 12,5% korting. Bestel hier bubbles met korting, of bestel hier rosé met korting.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.