Merlot Verlatenkloof 2016, Pella, Zuid-Afrika

Uitstekend gemaakte – klassieke – Merlot. Fluwelige structuur met tonen van blauwe pruim, zwarte bes, braam, ceder, kruidnagel, eucalyptus en kaneel. Beheerste zuren houden deze wijn spannend, de tannines zijn zacht, maar geven nog genoeg grip. Hier merk je het vakmanschap van de wijnmaker. De druiven zijn hand-geselecteerd. Voorafgaand aan de fermentatie hebben de druiven een koude inweking van 10 dagen gekregen om de eerste aroma-extracties in gang te zetten. Na vergisting heeft men de combinatie van free run juice (het sap van de vergiste druiven) en pressed juice (het sap van de vergiste, geperste druiven) 12 maanden op Frans eiken laten rijpen. Wat een opmerkelijke juicy wijn met prima fruit!

Land

Zuid Afrika

Lekker bij

Tapas, Paté's en charcuterie, Pasta en penne, Steaks en grill, Stamppotten, Harde witte kazen

Soort wijn

Rood

Smaak

Stevig en stoer

18.45

Categorie

Supersingle Vineyards onder leiding van Daniel de Waal richt zich op de productie van ambachtswijnen afkomstig van speciaal geselecteerde wijngaarden van de West Kaap. Eigenlijk een soort garagiste, die kleine batches wijn op de markt brengt en die kwaliteit boven alles stelt. Zijn oude boerderij in Stellenboschkloof op het Ou Kaapse Hardepad heeft hij verbouwd tot boutique-winery en het is daar waar Daniel de Waal zijn Pella-wijnen produceert. De naam Pella betekent verzamelplaats, de synthese van terroir en druivenstokken. De juiste stokken op de juiste helling, de samenstelling van de grond, het micro-klimaat, de leeftijd van de druif zijn slechts enkele criteria voor het selecteren van een super-wijngaard. Als alles klopt, wil Daniel de Waal deze druiven wel hebben voor zijn vinificatie.

Scroll naar boven