Als wij op een Franse markt zijn bestellen wij nog wel eens zo’n gegrild kippetje. Maar laatst viel ons oog op Jambonneau. Oftewel hammetje of achterschenkel. Langzaam garen op de keramische barbecue is het devies. Maar wat drinken wel er bij? Vermijd volle, krachtige wijnen, maar kies Pinot Noir (bijvoorbeeld: Gaul’s Asselheim of Auxey-Duresses van Bernard) of Gamay. Die laatste wijndruif is de oorsprong van de prachtige, vaak onderschatte Beaujolais-wijnen. Ik ga voor Juliénas les Fouillouse van Domaine Bertrand
Victors Wijnsuggesties bij Jambonneau:
Kom langs in het Wijndepot in Oud-Alblas
Elke vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur ben je welkom voor persoonlijk wijnadvies, het ontdekken van bijzondere wijnen én het afhalen van je bestelling. Je vindt het Wijndepot van VictorVinum aan het Westeinde 18B in Oud-Alblas. Ook deze zomer staan we voor je klaar, dus kom gezellig langs!
Kelderrestanten uit het Wijndepot
Soms blijven er een paar bijzondere flessen achter in het Wijndepot. Geen afdankertjes, maar pareltjes met karakter. En goed nieuws: jij kunt ze nu voor een fijne prijs op de kop tikken. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder de laatste kelderrestanten, of kom langs in het Wijndepot en ontdek welke kelderrestanten er nog op jou liggen te wachten. Op = op, dus wees er snel bij!
Bekijk hier alle bijzondere wijnen:
VictorVinum
Westeinde 18B
2969 BL Oud-Alblas
Tel. 06 50 68 62 64
E-mail: victor@victorvinum.nl