Terug op de proeftafel in het Wijndepot

Terug op de proeftafel in het Wijndepot VictorVinum Oud-Alblas

Terug op de proeftafel in het Wijndepot. Afgelopen maand waren wij op de Prowein, de grootste wijnbeurs ter wereld. En wat hebben we weer veel geproefd. Van een aantal wijnen vroegen we samples om op te sturen. Zodat we thuis in het wijndepot met het tasting panel alle wijnen opnieuw konden proeven. Wat een verrassingen. Veel wijnen vielen alsnog af, een enkele wijn hield stand. Binnenkort meer nieuws welke nieuwe wijnen we aan het assortiment toevoegen.

Terug op de proeftafel in het Wijndepot

Waarom lijken sommige droge (rode) wijnen zoet?

Soms, als je rode wijn drinkt, lijkt het alsof je een zoetje proeft. En dan hebben we het niet over (toegevoegde) suikers. Deze smaaksensaties komen van de druiven, van de vergisting en van het contact van de wijn met (nieuw) hout. Tijdens het maken van wijn ontstaan niet-vluchtige verbindingen. Eén van de bekendste is glycerol, die verantwoordelijk is voor de zoete smaak. Naast glycerol zijn ook recentelijk nieuwe verbindingen (stereo-isomeren) ontdekt als astilbine. Dit stofje komt van nature in planten voor. Denk maar aan de Pluim Spirea (Astilbe Japonica). Sommige wijnproevers zijn verliefd op een zoetje. Voor wijnmakers dus belangrijk om deze chemische les te beheersen.

Bekijk het assortiment rode wijnen van VictorVinum >

Bestel de publieksfavorieten van de Voorjaarsproeverij Wijnpakket

Bestel de publieksfavorieten van de Voorjaarsproeverij

Bestel de favorieten van de Voorjaarsproeverij in één wijnpakket. Het Wijnpakket Voorjaarsproeverij bevat de 6 populairste wijnen die tijdens de Voorjaarsproeverij in Landvast Alblasserdam geproefd zijn. Met dit pakket geniet je van een prachtige selectie van drie witte en drie rode wijnen die perfect passen bij het seizoen en je zintuigen prikkelen.

Bestel hier het Wijnpakket Voorjaarsproeverij voor €77,50 >

Scroll naar boven