Voorlopig heerst Koning Winter. Maar menigeen verlangt al weer naar het zonnetje. Misschien met een glas witte wijn, licht of aromatisch? Of een frisse rosé? Op donderdag 15 mei 2025 lanceert VictorVinum zijn voorjaarswijnen. Kom proeven en maak kennis met meer dan 70 bijzondere wijnen. Verzeker je plekje en schrijf je in voor de Voorjaarsproeverij 2025! Misschien samen of met een vriendengroep? Meld je hieronder aan:
Aanmelden Voorjaarsproeverij 2025

Veel verrassingen op Wine Paris 2025!
Met 4.600 (!) wijnproducenten was Wine Paris de uitgelezen kans om op zoek te gaan naar nieuwe wijnen. Wij proefden robuust Ribeira del Duero, Siciliaans wit en een uitzonderlijke Pouilly Fumé van rijke silex bodem. De proefflessen zijn al onderweg om ze hier in Nederland aan het proefpanel te onderwerpen. Binnenkort de uitslag.

Aloude wijnkennis doorgeprikt?
Hoe vaak hoor je niet dat je wijnflessen liggend moet bewaren? Zodoende blijft de kurk vochtig en de wijn goed afgesloten. Toch melde Dr. Miguel Cabral, directeur R&D van Amorim, ’s werelds grootste leverancier van kurk, al in 2018 dat er voldoende humiditeit onder de kurk aanwezig is om wijn (staand) goed te bewaren. Ook recente studies tonen aan dat bewaarwijnen qua smaak en aroma’s nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn, of ze nu liggen of staan. Decanter – een gerenommeerd wijntijdschrift – meldt dat keldertemperatuur wellicht veel belangrijker is. Iets om over na te denken.