Frantoio Vabro is een familiebedrijf in het zuiden van Toscane, bekend om zijn kwalitatieve olijfolie. Wij kochten via ons wijnhuis Cantine Ravazzi een paar dozen Olio Extra Vergine in. Deze week ontvangt u bij aankoop van 2 dozen wijn (naar uw keuze) 1 fles (0,75 cl) ter waarde van € 18,95. Gratis!
(Uitsluitend bestellen en afhalen in het Wijndepot te Oud-Alblas)
Wijndepot VictorVinum
Westeinde 18B
2969 BL Oud-Alblas
Of bekijk onze locatie op Google Maps
Openingstijden Wijndepot:
Vrijdag 31 januari: 13.00 – 17.00 uur
Zaterdag 1 februari: 13.00 – 17.00 uur
Buiten openingstijden: op afspraak

Wanneer zijn druiven rijp?
Misschien is het moment van oogsten wel het spannendste moment voor een wijnboer. Want wanneer zijn de druiven op zijn best? In de wijnwereld hebben we het over fysiologische rijpheid en fenologische rijpheid. Twee moeilijke woorden. De eerste wil zeggen dat de druiven voldoende suikergehalte hebben. Dat kan je makkelijk meten. De tweede is lastiger. Fenolen zijn kleurstoffen, maar ook tannines. Die moeten ook rijp zijn, anders krijg je harde, stroeve wijnen. Een indicator zijn de druivenpitten. Als deze grijs zijn is de druif fenologisch rijp. Het lijkt wel wetenschap!
Stel hieronder je wijnpakket samen: