Digitaal bijzondere wijnen proeven. Doe mee!

Bijzondere wijnen proeven

Bijzondere wijnen proeven? Het ontdekken van bijzondere wijnen is vaak aan toeval onderhevig. Een van je vrienden schenkt je tijdens een etentje een wijn in met zo’n gezicht van: en nu wil ik wel eens wel weten wat jij er van vindt. Of je bezoekt een lokale wijnproeverij en komt tot de ontdekking dat die Australische Shiraz wel heel lekker is. Of wat te denken van al die heerlijke autoritjes in good-old Europe waar je in een lokale bar ’s avonds een Pinot Noir drinkt en concludeert: this is it. Aantrekkelijk? Ja. Realiteit: nee. Want met de huidige Corona-maatregelen van avondklok, anderhalve meter en 1 persoon op bezoek, zijn deze toevallige ontmoetingen tot vrijwel nul gereduceerd.

Hoe reageert de professionele wijnwereld?

Inmiddels is een deel van de samenleving door de opeenstapeling van Corona-maatregelen behoorlijk tot stilstand gekomen. Heel veel wijnevents zijn afgezegd. De grootste wijnbeurs in Europa Prowein gaat voor het tweede opeenvolgende jaar niet door. Dit tot groot verdriet van talloze wijnproducenten die hun afzet sowieso al hebben zien afnemen door de sluiting van de horeca in diverse landen. Ook vele nationale wijnbijeenkomsten, exclusieve proeverijen en seminars met kundige sprekers worden noodgedwongen gecanceld of vooruitgeschoven naar een nader te bepalen datum. Maar ….. bijzondere wijnen proeven? Het kan!

Tijd voor iets nieuws?

Hoe breng je in het huidige tijdsbestek mensen bijeen om ideeën uit te wisselen, afspraken te maken, kennis over te dragen, of misschien wel bijzondere wijnen te proeven? Daar speelt digitalisering een steeds grotere rol. Ook bij de digitale wijnproeverij die VictorVinum ontwikkeld heeft. Het concept is al even eenvoudig als verrassend. In een wijndoos die je als pakket bezorgd krijgt, zitten 4 flesjes wijn (tweemaal wit en tweemaal rood).

Blind proeven

Bijzondere wijnen proeven en dat ‘Blind!’. Iedere deelnemer bereidt zich met glazen en instructiepapier voor op de Teams- of Zoommeeting. In een masterclass van 60 minuten komen de kunst van het bijzonder wijnen proeven en het herkennen van wijnstijlen aan de beurt. Het is niet alleen erg leuk als je de wijnen herkent. In je eigen omgeving – hopelijk een beetje rustig – heb je alle gelegenheid om intensief en met overgave te kijken, ruiken, proeven en genieten. En bijzondere wijnen te ontdekken.

People who need people

Met een groep van wijnenthousiastelingen is de digitale wijnproeverij, waar we bijzondere wijnen proeven, chill en verzekerd van succes. En als alternatieve verjaardag, clubbijeenkomst of business meeting overstijgt het de reguliere social talk via Zoom of een andere meetingtool. Natuurlijk, met de versoepeling van de Corona-maatregelen zal onze ontdekkingstocht naar bijzondere wijnen veel meer dimensies krijgen. Tot en met het ontmoeten in het eggie. Barbra Streisand zong het al: People, people who need people, are the luckiest people in the world. Proost!

Scroll naar boven