Mmm, asperges! Maar welke wijn drinken we erbij?

De asperges steken dit jaar vroeg de kop boven de grond. En dat betekent het begin van een lang seizoen van dit witte goud. Maar wat drinken we erbij? VictorVinum heeft 4 aanbevelingen:

De asperges steken dit jaar vroeg de kop boven de grond. En dat betekent het begin van een lang seizoen van dit witte goud. Maar wat drinken we bij asperges? VictorVinum heeft 4 aanbevelingen:

Asperges Sauvignon Blanc Touraine, 2021, Domaine de la Renne, Frankrijk Asperges Silvaner Trocken, Gössenheim 2020, Höfling, Franken, Duitsland

Asperges Spumante Colli Euganei Fior d’Arancio, Bonfanti Pinot Gris Asselheim 2021, Mattias Gaul, Pfalz, Duitsland Asperges

Uitgebreide proefnotitie van deze wijnen voor bij asperges:

 1. Sauvignon Blanc Touraine, 2021, Domaine de la Renne, Frankrijk
  Stuivend, de geur van pas gesnoeide buxushaag, de prikkelende geur van tomatenblad, aangevuld met tonen van lychee, abrikoos en overrijpe witte peer. Wat een glas! Bijna het prototype van Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. Of het prototype uit de Loire? Heerlijk fris en opwekkend en goed te drinken op terras of in combinatie met schaal- en schelpdieren, asperges, of tapasgerechten.
 2. Silvaner Trocken, Gössenheim 2020, Höfling, Franken, Duitsland
  Silvaner (de Fransen schrijven het als Sylvaner) is aan een opmars bezig. En terecht: wat een uiterst prettige wijn is deze Silvaner Trocken van Höfling. Met tonen van gele appel, gele pruim, mirabel, tikkie gember en een beheerste zuurgraad scoort de Ortswein Gössenheim Silvaner hoog. Wist je dat het persen van Silvaner twee keer lang duurt als Riesling? Dat komt omdat de Silvaner-druiven veel plakkeriger zijn en dus lastiger na de persing te verwijderen zijn. Drink hem gekoeld, ergens tussen de 8 – 12°C.
 3. Spumante Colli Euganei Fior d’Arancio, Bonfanti
  Heerlijke, aromatische bubble, gemaakt van de Moscato Giallo druif. Deze aromatische druif wordt 100% toegepast voor de Asti Spumantes. Ook in de DOCG Colli Euganei is dit de one and only. In de neus heerlijke citrustonen van citroen en sinaasappel, maar ook perzik en een vleug ananas ontbreken niet. Het alcoholpercentage is met 6% laag, de fermentatie is eerder gestopt om er een restzoetje in te krijgen. Dit is een luilekker-bubbel op een achternamiddag. Maar: probeer het ook eens met asperges à la Flamande, een openbaring.
 4. Pinot Gris Asselheim 2021, Mattias Gaul, Pfalz, Duitsland
  Een prachtige aromatische Pinot Gris Asselheim, met grapefruit maar ook fruit van Golden Delicious, gele pruim, kweepeer met een zweem acacia. Medium bodied met frisse, maar aangename zuren; de kruidigheid van een veldboeket verlevendigt het smaakaroma. Goed te combineren met diverse visgerechten, zowel gebakken als gestoofd.

 


Rosé online bestellen

It’s Rosé Time!

Rosé als een snoepje? Of met perzik, zoete appel en acacia? Probeer de verschillende rosé’s van VictorVinum en laat jouw smaak de uiteindelijke keuze bepalen. Wist je dat je rosé ook prima als begeleider van lichte, mediterrane gerechten kunt inzetten? En vergeet ook niet de rosé bubbles, lekker met framboos, aardbei en rozenblad.

Scroll naar boven