Malbec Cuartel 2, Luján de Cuyo, 2020, Argentinië

Cuartel betekent blok of perceel. De wijnmakers van Viña Cobos, samen met oenoloog Paul Hobbs, reserveerden in 2016 hun mooiste perceel voor het maken van een top-Malbec. De Cuartel 2 is buitengewoon fruit forward met veel aroma’s van bosbes, braam en pruim. Met 12 maanden rijping in 2-3 jaar oud Frans eiken veredelt de wijn zich door tonen van nootmuskaat en kruidnagel. De finish is lang en persistent. 

Land

Argentinië

Lekker bij

Steaks en grill

Smaak

Vol en royaal

Soort wijn

Rood

19.95

SKU __export__.product_template_366_3fe600d5 Categorie

De wijnmakers van Viña Cobos, samen met oenoloog Paul Hobbs, verwierven in de zero’s een aantal prachtige percelen met maar 1 doel: het maken van betaalbare top-Malbecs.  Met respect voor de natuur, zonder ingrijpen van pesticiden en herbiciden, definieerden zij een nieuwe standaard voor Argentijnse Malbec. Met name de Marchiori wijngaard in de sub-regio Perdriel (Luján de Cuyo) en de Esperanza wijngaard in Tunuyán (Uco-valley) , zijn absolute top-locaties.

De wijngaarden staan op hoogten van 800 – 1500 m, de dag-temperatuur is relatief koud, maar met meer dan 300 uur aan zon rijpen de druiven langzaam en gestaag. Hierdoor ontwikkelen zich intensieve aroma’s die je terugvindt met veel donker fruit als braam en bosbes in de wijnen.

 

 

 

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.